Safety Evaluation Tool

Snel en betrouwbaar naar een veilige machine...

Siemens biedt u als machinebouwer en installatiebeheerder een gratis online-tool waarmee u de veiligheid van uw machine volgens de nieuwe normen EN 62061 en EN ISO 13849-1 kunt berekenen. Deze TÜV geteste normconforme  online-tool biedt tegelijkertijd mogelijkheden voor het uitgebreid documenteren van de berekende gegevens.

 

Klik hier om direct aan de slag te gaan.

 

… Wat is de Safety Evaluation Tool en hoe ga ik aan de slag?

De Safety Evaluation Tool berekent automatisch het veiligheidsniveau van veiligheidsfuncties volgens de normen EN 62061 (Veiligheid van machines - Functionele veiligheid van elektrische, elektronische en programmeerbare besturingssystemen) en EN ISO 13849-1 (Veiligheid van machines – Veiligheidgerelateerde onderdelen van besturingssystemen). De online tool helpt u snel en concreet bij de berekening van de veiligheidsfuncties voor uw machine of installatie. Met als resultaat een normconform rapport dat als veiligheidsdocument aan het Technisch Constructie Dossier van de machine kan worden toegevoegd. Hierdoor kan op een eenvoudige manier bewijs van overeenstemming met de nieuwe machinerichtlijn geleverd worden.

   

Uw voordelen op een rij:

 • Zekerheid in relatie tot de normen: automatische berekening volgens de laatste stand van de normen

 • Direct resultaat: normconform rapport

 • TÜV geteste normconforme methodiek

 • Tijdbesparing bij de berekening van veiligheidsfuncties

 • Directe toegang tot alle actuele productgegevens uit Siemens-producten database

 • Comfortabel archiveren: projecten kunnen worden opgeslagen en ook later weer worden opgeroepen of gewijzigd

 • Eenvoudig in gebruik: omvangrijke, voorgedefinieerde veiligheidsfuncties zijn direct beschikbaar uit een online bibliotheek

 • Mogelijkheid voor het ingeven van veiligheidsgerelateerde waarden van producten van andere leveranciers

 • Importeren van veiligheidsgerelateerde productdata van andere levaranciers conform VDMA 66413 ('XML'-formaat)

 • Kosteloos gebruik van deze Online Tool

 • Wereldwijde service en ondersteuning


Om de Safety Evaluation Tool te kunnen gebruiken dient u zich aan te melden. De onderstaande link leidt u direct naar de login-site.  Hebt u nog geen login, dan kunt u zich ook via deze site registreren. Bij de registratie worden u een paar vragen gesteld om u ook in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn met betrekking tot dit thema. Als u al in het bezit bent van een Siemens Industry-Mall login dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. U kunt uw bestaande login ook gebruiken voor de Safety Evaluation Tool. Het gebruik van de Safety Evaluation Tool is kosteloos.

Klik hier om de Safety Evaluation Tool te starten.

Hebt u vragen over het gebruik van de Safety Evaluation Tool, stuur dan een e-mail aan onze Technical Support: support.nl.automation@siemens.com of bezoek ons forum  op de Support-site.