Tools

Siemens NederlandSiemens Nederland

Machineveiligheid in de praktijk

Hoe wordt een machine veilig gemaakt en welke stappen dienen daarvoor te worden doorlopen? Welke technieken staan hiervoor tot uw beschikking? Op deze vragen krijgt u een inzicht tijdens onze technische workshops over machineveiligheid. Aan bod komen zowel de methodiek alsook de techniek.

Siemens speelt in op deze trends in veiligheidstechnieken en levert steeds meer software-programmeerbare en parametreerbare veiligheidsoplossingen. Daarnaast ondersteunen wij u met de Safety Evaluation Tool voor het verificatieproces van veiligheidsfuncties. Maar welke oplossing is voor u de juiste keuze? Hoe kunnen deze oplossingen worden geprogrammeerd en geparametreerd?  En welke ondersteuning en tools kan Siemens u hierbij bieden?

Workshops

In een drietal workshops van een halve dag heeft u de mogelijkheid om basiskennis/-ervaring op te doen over het risicobeoordelingstraject, functionele veiligheid en de Safety Evaluation Tool. U kunt zelf ervaren hoe het is om een veiligheidsconfiguratie op te bouwen in onze parametreerbare- en programmeerbare failsafe veiligheidsoplossingen:


Cursusprogramma Safety trainingen

Daarnaast zijn er bij Siemens Training voor safety-engineers een meerdaagse Machineveiligheid-cursussen beschikbaar voor meer diepgang in deze materie, zoals onder andere:

  • Praktijkcursus Functionele Veiligheid voor ontwerpers

  • Cursus Risicobeoordelingstraject-Management (Risk Assessment Management)

  • Systeemcursussen SIMATIC Distributed Safety / TIA Portal Step 7 Safety