Ingezonden Applicaties 2016

Deelnemende Applicaties

De volgende bedrijven hebben zich ingeschreven met hun applicatie. Zij nemen deel aan de wedstrijd en maken dus kans om de Application Award 2016 te winnen!

Triton Bioreactor van Moor Filtertechniek

De Triton Bioreactor is een full continu reactor,  toepasbaar in de tuinbouw voor het verbeteren van het watergeefsysteem waarbij er weerbaardere planten worden gekweekt en ziektes worden bestreden. Hierdoor is een aanzienlijke besparing te verwachten op het gebruik van chemicaliën zodat het milieu en de productie er voordeel bij hebben, tevens wordt er een besparing gerealiseerd op het gebied van waterlozing.


Trommelfilter van Befil - van den Berg Holding BV

Een nieuw type trommelfilter voor niveauregeling, niveaubewaking, tijd- en temperatuurbewaking.


Flexibel onderwijsleermodel van ROC De Leijgraaf

Een multifunctioneel toepasbare koffer waarbij de gebruiker door middel van een schakelaar kan kiezen of er gebruik wordt gemaakt van LOGO! 8 of SIMATIC S7-1200, beide in samenwerking met een HMI KTP700. De koffer wordt gebruikt in het onderwijs


Scorebord Voetbalvereniging van Van Egmond

LOGO! 8 bestuurt het scorebord van de lokale voetbalvereniging en middels de geïntegreerde webserver in de Basis Module kan het scorebord ook op afstand bestuurd worden.


Compressor van Steenfabriek De Vlijt

Een nieuwe besturing die ook op afstand bedient kan worden met behulp van Ethernet verbindingen.


Geitenstal van Mertisoft B.V.

Met de LOGO! besturing wordt voor twee voersystemen een nauwkeurig getimede looptijd per systeem gerealiseerd. Verder wordt een bevoorrading gestuurd door de LOGO! met mogelijkheid van een maximale draaitijd van de installatie. De eindklant is een bedrijf in de agrarische sector waar dit systeem wordt ingezet om geiten te voederen.


Interlock functie van Winkels Techniek

Deze deursturing van Winkels Techniek is ontwikkeld om meerdere deuren te kunnen bedienen die niet tegelijk open mogen. Het voordeel van de LOGO! voor deze toepassing is het eenvoudig kunnen uitwisselen van LOGO!'s door het gebruik van de Micro SD-kaart om het programma op te slaan.


Winkels

Starthulpinstallatie van de ANWB Wegenwacht

De starthulpinstallatie is licht en klein en daarmee dermate geschikt voor plaatsing in de wegenwachtauto. De installatie wordt gecontroleerd en aangestuurd door de Siemens LOGO! 8. Hierdoor kan schade aan het pechvoertuig, bijvoorbeeld door piekspanningen, voorkomen worden.


29-2-2016 | Author: Eefje van Heeswijk