SIMOTICS L Lineair motoren

 

Lineair 1FN3 motoren

De 1FN3 motoren zijn zeer compact, nauwkeurig en dynamisch. Deze motoren zijn geoptimaliseerd om toe te passen in productie en/of CNC machines. Standaard zijn de 1FN3 motoren watergekoeld, maar er is een optie voor een "precisie koelconcept" waardoor de positionering nauwkeuriger wordt. De 1FN3 is een geschikte keuze voor toepassingen waarbij een constante of piek kracht gewenst is. Hiervoor is het wikkelpakket aangepast. De mogelijkheden gaan tot krachten van 20.700 N met een snelheid tot 836 m/min.

Lineair 1FN6 motoren

De 1FN6 heeft een uniek concept doordat er geen gebruik gemaakt wordt van magneten. Hierdoor is deze motor zeer geschikt om toe te passen in metaal/bewerkings machines. Doordat in het secundaire deel weekijzer wordt toegepast i.p.v. magneten zal deze motor een besparing opleveren bij een baan van 4 meter of langer. Bovenop het feit dat geen speciale maatregelen nodig zijn om de magneten te beschermen.

SIMOTICS L 1FN3

 • media title1
 • media title2

  Text

  Luchtgekoeld

  Watergekoeld

  Maximale kracht Fmax

  157..8080 N

  157..1890 N

  Maximale snelheid

  tot 1280 m/min

  tot 852 m/min

  Overbelasting

  2,5 x Fn

  1,32 x Fn


  Compleet lineair assen - profiel rails slide LTS

  Siemens kan de 1FN3 compleet ingebouwd in een geleiding leveren. Deze geleiding is dan compleet, bijvoorbeeld met eindsensoren en encodersysteem. De LTS is ontstaan uit een samenwerking van Siemens met de firma SKF (voor de geleiding). In dit systeem wordt een luchtgekoelde 1FN3 motor gebruikt.