SINAMICS S110

Low cost en gebruiksvriendelijke servo regelaar

Omschrijving

De SINAMICS S110 is speciaal bedoeld voor eenvoudige positioneertoepassingen met synchrone en asynchrone motoren. Naast een uitgebreide mogelijkheid aan positioneerfuncties beschikt de aandrijving ook over standaard en geavanceerde geïntegreerde veiligheidsfuncties. Deze veiligheidsfuncties zijn beschikbaar via de klemmen maar ook via Profisafe. De aandrijving is leverbaar met Profibus- , CANopen-of Profinet interface. De SINAMICS S110 is eenvoudig aan te sturen vanuit een Simatic S7 PLC (1200, 300/400) maar ook geschikt voor andere besturingen of standalone applicaties (aansturing via de klemmen). Als modulaire enkel as regelaar met positioneer functionaliteit is SINAMICS S110 beschikbaar vanaf 120 W (1AC 230V) tot 90 kW (3AC 400V). De Sinamics S110 wordt in de onderstaande film in ca 2 min. verder uitgelegd.


Toepassingsvoorbeelden

De SINAMICS S110 kan worden gebruikt in vele soorten toepassingen zoals: eenvoudige pick&place- robots, indexeertafels, toevoersystemen, uitwerpsystemen, assembleer machines en werktuigpositionering in bewerkingsstations. Eenvoorbeeld van de mogelijke toepassingen incombinatie met veiligheids wordt getoond in de onderstaande film (5 min.). 


Inbedrijfstelling

De Sinamics S110 is zeer gebruiksvriendelijke servo regelaar om in bedrijf te nemen dit gebeurd met de grafische inbedrijfstelsoftware genaamd STARTER. Deze software kunt u gratis downloaden van de Siemens support site (zie linkbox rechtsboven aan de zijkant). In de onderstaande film wordt de inbedrijfname van de S110 getoond (5 min.). 


Uw voordelen

  • Flexibel en economisch
    De Sinamics S110 is bijvoorbeeld geschikt voor synchrone en asynchrone motoren, heeft vele geintegreerde veiligheids functies beschikt, over diverse onboard I/O zoals een analoge ingang maar is ook beschikbaar met diverse veldbus interfaces zoals Profibus ,CANopen en Profinet.

  • Comfortabele inbedrijfname
    Door het DRIVE CLiQ concept en de gebuiksvriendelijke  en grafische inbedrijfstelsoftware STARTER

  • Krachtige verbinding met de PLC’s 
    Hierbij kunt u denken aan de optimale integratie in Step 7,gratis beschikbare communicatieblokken voor de S7-1200 en S7-300/400, routing functionaliteit maar ook bijvoorbeeld door alle diagnose informatie van de Sinamics S110 eenvoudig op het HMI scherm te integreren. 


Ontwerp en eigenschappen

Overzicht

Voedingsspanning

200..240 V 1AC

380..480 V 3AC

Beschikbaar vermogen

0,12 - 0,75 kW

0,37 - 90 kW

 

Geintegreerde veiligheidsfuncties

- Safety Integrity Level (SIL) 2 volgens de EN 61508

- Preformance Level (PL) d volgens de EN ISO 13849-1:

- Safe Torque Off (STO)

- Safe Brake Control (SBC)

- Safe Stop 1 (SS1)

- Safe Stop 2 (SS2)

- Safe Operating Stop (SOS)

- Safely Limited Speed (SLS)

- Safe Speed Monitor (SSM)

- Safe Acceleration Monitor (SAM)

- Safe Direction (SDI)

Encoder aansluitingen 

 

- Standaard onboard HTL, TTL en - via SMC resolvers, incrementele  (sin/cos  1Vpp), Absolute encoders (EnDat, sin/cos 1Vpp) SSI