SINAMICS G120D

De geavanceerde decentrale frequentieregelaar voor decentrale applicaties t/m 7,5kW

Omschrijving

SINAMICS G120D frequentieregelaar met IP65 behuizing is de decentrale variant van de succesvolle en bekende SINAMICS G120 familie. De frequentieregelaar heeft dezelfde voordelen zoals, modulariteit, integrated safety, encoder-aansluiting en infeed technology (energie terugvoeden aan net). Het maakt de SINAMICS familie compleet met het doordachte IP65 behuizing ontwerp. Met het vermogensbereik t/m 7,5kW kan deze regelaar voor elke applicatie zonder schakelkast toegepast worden. Sensoren en actuatoren kunnen direct op digitale ingangen en uitgangen op de regelaar aangesloten worden. De ingangsignalen kunnen direct door de regelaar verwerkt worden en autonoom (zelfstandig) lokale acties starten of de ingangsignalen omzetten naar een centrale PLC via Profibus/Profinet. Daar kunnen de signalen verwerkt worden op een hoger niveau in het systeem of fabrieksnetwerk. Met de control unit CU250D2 is het tevens mogelijk om positioner bewegingen zelfstandig uit te voeren (EPOS).


Toepassingsvoorbeelden

SINAMICS G120D is geschikt voor open-loop en closed-loop regelingen voor AC motoren in veel verschillende industriële applicaties. De G120D is ontworpen en bestemd voor complexe transportband systemen zoals die bijvoorbeeld gebruikt worden in de automotive fabrieken met veel decentrale enkelassige motor en regelaar combinaties. Verder is deze regelaar uitermate geschikt voor high performance applicaties in de luchthaven sector, in de F&B (droge zone) en voor de elektrische monorail logistieke distributie systemen.

Uw voordelen

  • Met veel innovatieve functies:
    Safety Integrated voor veiligheid in machines en systemen, mogelijkheid voor energie terugvoeden aan het net om energie (en remweerstanden) te besparen en hetzelfde boorpatroon voor het hele vermogensbereik.

  • Snellere engineering, snelle inbedrijfname:
    Optionele onderhoudstandsschakelaar op de regelaar, standaard connectoren voor het vermogen, communicatie en sensoren. MMC geheugenkaart voor parameter file opslag.

  • Efficiënte en passende oplossingen:
    Geïntegreerd in TIA-Portal


Ontwerp en eigenschappen

Spanning en vermogens range:

380-500V +10%, -15% 3AC, 0,75 t/m 7,5kW

Control type:

V/f, FCC (Flux Current Control), Sensorless Vector Control (SLVC), Vector control met encoder