Functiemodules voor montage aan 3RT2 magneetschakelaars

Functiemodules voor directstarters, omkeerstarters en ster-driehoek starters

Voor het samenstellen van een omkeerstarter of ster-driehoek starter bestaan voor de nieuwe 3RT2 contactoren in de S00 en S0 versies  eenvoudige functiemodules. Deze functiemodules kunnen eenvoudig worden geklikt op de contactor, en zorgt hiermee voor een aanzienlijke besparing op stuurstroombedrading. De elektrische vergrendeling voor de omkeerstarter is meteen geïntegreerd. Op deze manier worden aansluitfouten voorkomen, en worden omkeerstarters en ster-driehoek starters gemakkelijk, snel en vooral betrouwbaar samengebouwd.

De ster-driehoek starter met functiemodules bespaart niet alleen 70% in stuurstroombedrading, maar ook de benodigde ruimte wordt kleiner door geïntegreerde timer en overspanningsbeveiliging.

Functiemodules voor communicatie naar de PLC

De bovengenoemde functiemodules voor startercombinaties zijn ook leverbaar met communicatiemodules voor AS-Interface en IO-Link. Hiermee kan de stuurstroombedrading tot een minimum worden beperkt en de communicatie met de PLC aanzienlijk worden vereenvoudigd. Ook het aantal IO kaarten op de PLC zelf, kan flink worden gereduceerd.

Dankzij naadloze integratie van de nieuwe SIRIUS componenten in STEP 7, wordt data over de motorgroepen zichtbaar in de PLC. Hiermee wordt diagnose mogelijk tot op het laagste veldniveau.

De stuursignalen van de startergroepen, zoals het ready signaal, de aan/uit sturing en het foutsignaal kan eenvoudig worden doorgegeven via AS-i of IO-Link. Programmering van de individuele starters is relatief eenvoudig door addressering met identiek I/O profiel.

Diagnoseberichten zoals "lokale bediening", "eindpositie links/rechts", "stuurspanning of hoofdstroom ontbreekt" kunnen direct naar de PLC worden gestuurd.  Fouten kunnen meteen zichtbaar gemaakt worden op een lokaal of centraal display,  zodat deze direct kunnen worden gecorrigeerd.

Alle functiemodules kunnen worden gebruikt bij S00 en S0, en zijn leverbaar met schroefklemmen of veerklemaansluiting.