Flexibele realisatie van omvangrijke veiligheidstoepassingen

met SIRIUS 3SK2 software-parametreerbare veiligheidsrelais

Overzicht

SIRIUS 3SK2 software-parametreerbare veiligheidsrelais zijn het resultaat van het systematisch doorontwikkelen van de 3SK1-serie  -  en zijn de ideale oplossing voor meer complexe veiligheidstoepassingen.

Bij 3SK2 veiligheidsrelais  kunnen veiligheidsfuncties met behulp van software parametrering flexibel en efficient geconfigureerd worden naar gelang de eisen van de toepassing. Een veelvoud aan in- en uitgangen bieden maximale functionaliteit in een extreem compacte bouwvorm. Dankzij de mogelijkheid om uitgangen selectief af te schakelen kunnen eenvoudig meerdere schakelgroepen in de toepassing gerealiseerd worden.

De modulaire opbouw vereenvoudigt engineering, inbedrijfstelling en uitbreiding van uw installatie. 3SK2 veiligheidsrelais  ondersteunen naast eenvoudige veiligheidsfuncties (zoals noodstop, hekbewaking, tweehandenbediening, licht-schermen), tevens specifieke oplossingen voor muting- en hekvergrendelingsfuncties.
3SK2 veiligheidsrelais zijn net als de 3SK1-serie gecertificeerd volgens EN 62061 (SIL3) en EN ISO 13849-1 (PLe) en wereldwijd toepasbaar.

Voor optimale afstemming op de verschillende soorten veiligheidstoepassingen zijn 3SK2 veiligheidsrelais leverbaar in twee uitvoeringen: een behuizingbreedte van 22,5mm met 12 failsafe IO en een behuizingbreedte van 45mm met
24 failsafe IO.

Beiden zijn uitbreidbaar met extra  extra veiligheiduitgangsmodules en kunnen optioneel voorzien worden van een diagnose-display voor duidelijke statusmelding naar de machinebediener. Daarnaast biedt de 3SK2-serie hettzelfde montage- en bedradingsgemak als de 3SK1-serie: de modules kunt u met de unieke verbindingsadapter snel monteren èn tegelijk elektrisch met elkaar koppelen.

Eenvoud geoptimaliseerd

De nieuwe 3SK2 veiligheidsrelais bieden u overtuigende voordelen:

  • De kleinste software-parametreerbare veiligheidsrelais op de markt (slechts 22, 5mm brede behuizing)

  • Geen programmeerkennis nodig: eenvoudig en intuïtief parametreren via drag & drop

  • Minimale externe bekabeling


Flexibel

Heeft u extra veilige afschakelgroepen nodig of wilt u zelfs motorstarters veilig integreren?
Ook dit is met de nieuwe SIRIUS 3SK2 veiligheidsrelais mogelijk. Naar gelang de toepassing kan het basisapparaat met extra uitgangsmodules en veilige motorstarters worden uitgebreid. Dit wordt mogelijk gemaakt door het modulaire ontwerp en flexibel aan te passen functionaliteit die zelfs directe integratie van 3RM1 motorstarters mogelijk maakt. De oplossing is op deze manier altijd ‘op maat’ aan de eisen in uw veiligheidstoepassing af te stemmen.

Efficiënt

De nieuwe SIRIUS 3SK2 veiligheidsrelais laten zich naadloos integreren in uw machine-automatiseringstechniek. Dit minimaliseert de engineering- en trainingsimpact en beïnvloed de installatiebeschikbaarheid positief.
Uw flexibiliteit is gegarandeerd dankzij het modulair op te bouwen systeem van het veiligheidsrelais.