SIMATIC IPC Remote Manager

Beschrijving

De nieuwe Simatic IPC Remote Manager-software pakket maakt de realisatie van centrale service concepten mogelijk op basis van remote access tot SIMATIC IPC's door middel van AMT functies. Via een controle-station en zonder een on-site service installatie kunnen bijvoorbeeld systeem of het programma fouten worden rechtgezet en BIOS en programma-updates kunnen worden uitgevoerd.

Centraal in-en uitschakelen van de systemen en de installatie buiten de productie perioden zorgt voor een verbeterde productiviteit en beperkt het gebruik van resources tot een minimum. Remote access wordt gerealiseerd via een veilige verbinding op basis van HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) of TLS (Transport Layer Security)-codering en is daarmee ontoegankelijk voor onbevoegden.PC informatie kan wereldwijd worden weergegeven via de web-server geïntegreerd in de hardware. Hiermee worden noodmaatregelen zoals een power OFF via internet mogelijk.

Voordelen

Centrale service zonder on-site service installatie:

  • Remote access via een beveiligde HTTPS of TLS-verbinding, zonder extra hardware en onafhankelijk van het besturingssysteem

  • Eenvoudig herstel van fouten in software,  de applicatie of het besturingssysteem

  • Snelle installatie van het BIOS en programma-updates met herstart op een later tijdstipEfficiënt energie- en service management:

  • Vermindering van het energieverbruik en de kosten door gericht uitschakelen van systemen, bijvoorbeeld na de productie stopt of in het weekend

  • Minder downtime en reductie van de bijbehorende kosten door middel van het opstarten van en service aan de installatie buiten de reguliere productie perioden


Een gebruiksvriendelijke grafische menubalk bevordert een snelle toegang tot alle functies.


Functionaliteiten

-Keyboard Video Mouse Redirection (KVM)
Het toetsenbord-video-muis signaal kan worden doorgestuurd naar of vanaf een PC van de IT-afdeling, zodat de bediening op afstand van de PC naar behoren werkt door een beheerder zonder extra hardware.

-Remote Power Control
Energie en operationele kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd door middel van gericht in- en uitschakelen van systemen. De computer kan 's nachts of tijdens het weekend selectief worden afgesloten of juist tijdelijk worden ingeschakeld voor een update. Ook reset wordt ondersteund.

-Remote Reboot
De computer kan op afstand worden geboot vanaf een harde schijf, cd of netwerk drive, waarmee tijd en geld kan worden bespaard op reizen van het service personeel.

-IDE Redirection
Om tijdrovende handelingen te voorkomen, een ISO-bestand dat is opgeslagen op een harde schijf van de IT Management Console kan bijvoorbeeld beschikbaar worden gesteld als CD-ROM drive.

4-5-2011 | Author: Name