SIMATIC IPC547E

Top prestaties voor een aantrekkelijke prijs met 4e generatie Intel® Core™ processoren

Beschrijving

De SIMATIC IPC547E is een krachtige industriële PC in 19” rack formaat (4U). Het systeem is met name geschikt als compact industrieel werkstation en server voor snelle, parallelle verwerking van grote hoeveelheden data, beeldverwerking of procesvisualisatie.

Dankzij een Core i7 quad-core processor, HD onboard graphics en snelle Random Access Memory biedt de E-generatie 30% meer overall performance dan de voorgaande generatie, met zelfs drie keer meer grafische performance bij een derde minder energieverbruik.

RAID hard disk configuraties met een extra hot-spare hard disk als active reserve voor automatische recovery bij een hard disk fout zorgt voor een hoge systeem beschikbaarheid en data veiligheid.

Tot vijf schermen kunnen worden aangesloten voor control room en multi-monitoring applicaties.
De minimale diepte van de behuizing maakt ruimte besparende inbouw mogelijk in 19” panelen met een diepte van 500mm en meer. Er is zelfs een variant in ontwikkeling met een behuizing van 356mm, zodat zelfs bij minimale ruimte de IPC547E kan worden ingezet.

Met 7 vrije PCI/PCIe sloten voor long cards is het systeem flexibel uit te breiden:

 • 4x PCI

 • 1x PCIe x8 (1 lane), 1x PCIe x16 (4 lanes), 1x PCIe x16 (3rd gen.)


Voordelen

 • Maximale prestaties en extreem snelle systeemreacties:
  - 4rde generatie Intel Core processoren (tot i7 met 4C/8T)
  - Krachtige onboard Intel HD graphics 4600 geïntegreerd in de processor (dynamisch video geheugen tot 1,7GB)
  - DDR2 geheugen technologie tot 32GB (DDR3-1600 SDRAM, dual channel support)
  - 64-bit operating systemen Windows 7 Ultimate en Windows Server 2008 R2 (Windows 8 volgt)

 • Extreem hoge systeem beschikbaarheid en data veiligheid:
  - RAID controller onboard voor configuraties tot 3 harddisks in RAID 5 setup in hot-swap frame en optionele Hot Spare Disk (3x 1 TB en 1x 1TB Hot Spare Disk)
  - Solid-state drive (SSD) van 240 GB (SATA 2.5”)
  - Redundante voeding hot swappable
  - Front LED display voor efficiënte zelf diagnose van temperature, ventilator, hard disks in RAID

 • Remote access via Intel AMT 9.0

 • Hoge datatransmissie snelheden en redundatie dankzij twee teaming-capable Intel Gigabit Ethernet aansluitingen

 • Mulit-monitoring tot 5 monitoren via onboard graphics (2x DisplayPort V1.2, 1x DVI-I) en optionele PCIe x16 dual head graphics card (2x DVI-D of 2x VGA via Y cable adapter)

 • 11x USB poorten:
  - USB 3.0 (2x voorzijde, 2x achterzijde)
  - USB 2.0 (6x achterzijde, 1x intern met mechanische vergrendeling voor bijvoorbeeld een software dongle)

 • Wake-on-LAN functionaliteit voor het opstarten via het netwerk vanaf een centraal punt.

 • Hoge kwaliteit industrieel ontwerp:
  - Volledige metalen behuizing met hoge elektromagnetische compatibiliteit (EMC)
  - Hoge bescherming tegen stof en lage geluidsproductie dankzij fan gestuurde overdruk in het systeem


Design en functionaliteit

Met de redundante voeding is de SIMATIC IPC547E een betrouwbare oplossing voor systemen waar hoge beschikbaarheid benodigd is bij continubedrijf. Als een voeding in het voedingsrack uitvalt, neemt de andere voeding het naadloos over zonder onderbreking. Het uitvallen va een voeding wordt weergegeven door een status LED op het voedingsrack en een akoestisch signaal.

Een defecte voeding kan tijdens bedrijf worden vervangen (hot swap), waardoor er een zeer hoge beschikbaarheid wordt gerealiseerd. De gescheiden aansluitingen op de voedingen maakt het ook mogelijk om het systeem aan te sluiten op verschillende voedingsnetwerken of via een UPS.

Met de optionele tower kit kan de IPC547E worden ingezet als een industrieel werkstation of server in control rooms en technische kantoren. De minimale diepte van de behuizing maakt ruimte besparende inbouw mogelijk in 19” panelen met een diepte van 500mm en meer. Er is zelfs een variant in ontwikkeling met een behuizing van 356mm, zodat zelfs bij minimale ruimte de IPC547E kan worden ingezet.

Voor snelle diagnose zijn aan de voorzijde van de IPC547E status LEDS voor temperatuur, ventilator en harddisks in RAID configuratie, daarbij wordt diagnose software voorgeïnstalleerd meegeleverd.

Er kan gebruik worden gemaakt van Intel Active Management Technology (Intel AMT 9.0) geïntegreerd in de Intel Core-i5 en Core-i7 processoren voor wachtwoord beveiligde remote access voor bijvoorbeeld remote diagnose of remote maintenance.

De IPC547E kan met verschillende voorgeïnstalleerde en geactiveerde besturingssystemen worden geleverd waaronder Windows 7 Ultimate 32 en 64 bit of Windows Server 2008 R2. Windows 8 64 bit volgt later. Daarnaast zijn voordelige software packages beschikbaar voor de besturen en bedienen, waaronder SCADA software.

Aansluitingen en uitbreidingsmogelijkheden


Vooraanzicht

De afbeelding geeft de maximale configuratie weer. Specifieke configuraties kunnen hiervan afwijken.

 • media title1
 • media title2
 • media title3

  Industrial Security

  Om een veilige werking te kunnen garanderen moeten maatregelen worden genomen op bijvoorbeeld het gebied van IT-Security en netwerk segmentatie. Meer informatie op het gebied van Industrial Security kunt u terugvinden op www.siemens.com/industrialsecurity

  11-10-2013