Communicatie processors voor de S7-400

Algemeen

Binnen de SIMATIC controller familie is de SIMATIC S7-400 ontworpen voor oplossingen in de productie- en proces automatisering. De SIMATIC CP kaarten voor de S7-400 maken een direct integratie van de controller in een Industrial Ethernet netwerk mogelijk. De S7-400 communicatie processoren bieden ondersteuning aan uiteenlopende protocollen zoals PG / OP communicatie , S7 communicatie, Open communicatie (verzenden / ontvangen), PROFINET communicatie en IT communicatie.

Specificaties

CP 443-1

De CP 443-1 biedt overtuigende prestatie mogelijkheden. Met deze standaard CP kaart voor de S7-400 wordt het mogelijk om communicatie tussen verschillende controllers op zetten. Maar het het configureren en programmeren van controllers en HMI panels over ethernet wordt met behulp van een Industrial Ethernet communicatie proccesor gerealiseerd.

CP 443-1 Advanced

De high-end CP 443-1 Advanced heeft naast uitgebreide additionele functies ook een geïntegreerde 4-poorts switch. De extra IT functionaliteiten bestaan onder ander uit e-mail functionaliteiten, webgebaseerde diagnose, geïntegreerde webserver. Met behulp van de FTP client en ondersteuning van JAVA is het op eenvoudige wijze mogelijk om data uit te wisselen met hogere IT systemen.

Dankzij de geïntegreerde 4-poorts switch, is de CP 443-1 Advanced zeer geschikt om ingezet te worden voor het creëren van kleine netwerken. Door de gescheide netwerk aansluitingen is het mogelijk om twee netwerken te realiseren, één voor de controller taken met behulp van PROFINET IO en één voor de koppeling met MES systemen.

CP443-1 OPC UA

Automatiseringsnetwerken met open en onafhankelijke datacommunicatie worden steeds belangrijker. De CP443-1 OPC UA communicatie processor biedt een flexible oplossing. Met de gestandaardiseerde OPC UA interface is het mogelijk om direct en snel te communiceren met andere leveranciers. De CP-kaart kan als OPC UA server  en OPC UA client ingezet worden.

15-3-2010 | Author: Name