Related
Info
close

SCALANCE XM- 400 Layer 3

De modulaire high-performance Industrial Ethernet Switch.

Algemeen

De SCALANCE XM-400 zijn Industriele Ethernet switches geschikt voor high-performance industriële netwerken. De SCALANCE XM-400 switches zijn volledig Gigabit en daardoor geschikt als backbone switch in factory automation en process automation. De Layer 2 varianten kunnen eenvoudig geupgrade worden naar een Layer 3 device met behulp van de KEY-PLUG XM-400.Ondersteuning van IT-standaarden maakt de soepele integratie van automatiseringsnetwerken in bestaande Office-netwerken mogelijk.


SCALANCE XM-400 basis units

SCALANCE XM416-4C

Deze switch beschikt over 16 poorten met RJ45 aansluting en 4 SFP sloten. Hiervan zijn 4 poorten combo-poorten. Verder kan de switch uitbreid worden maximaal één poort-extender.

SCALANCE XM408-8C

Dit type heeft 8 poorten met een RJ45 aansluiting en 8 sloten voor SFPs. Al deze poorten zijn combo-poorten. Naast de basis module kunnen nog 2 uitbreidingsmodules geplaatst worden.

SCALANCE XM408-4C

Deze basismodule heeft 8 RJ45 poorten en 4 SxP sloten. In de SxP sloten kunnen transceivers met SC en ST/BFOC aansluiting geplaatst worden. Dit zijn tevens de combo-poorten.


SCALANCE XM-400 Port Extenders

Port extender PE408

Voor het toevoegen van 8 poorten met een RJ45 aansluiting (koper).

Port extender PE400-8SFP

Uitbreiding van het aantal glasvezelpoorten middels SFP slots. Hierin kunnen 8 SFPs geplaatst worden met 100Mbps of 1000Mbps voor multimode of singlemode FO verbindingen.

Port Extender PE408PoE

Wanneer Power over Ethenet nodig is, kan de Port Extender PE408PoE gebruikt worden. Deze biedt 8 RJ45 poorten met PoE (IEEE 802.3at Type 2). Voor de voeding hiervan zijn SCALANCE Power Supplies beschikbaar.


Features

PROFINET IO functionaliteit en diagnose

Omdat de SCALANCE XM-400 een PROFINET IO device is kan de diagnose en configuratie eenvoudig in TIA Portal STEP 7 engineerings software geïntegreerd worden. Deze integratie van de diagnose en configuratie biedt veel voordelen tijdens het engineren, in bedrijf stellen en monitoren van uw automatiseringssysteem. Via SNMP kan uitgebreide diagnose van het network inzichtelijk gemaakt worden, met bijvoorbeeld SINEMA SERVER.
Daarnaast kan snelle diagnose opgehaald worden met bijvoorbeeld een smartphone of tablet via IWLAN en NFC (Near Field Communication).

Layer 3 switching functionaliteit (IP-routing)

Met de geïntegreerde Layer 3 switching functionaliteit (routing), is het mogelijk om grote Ethernet-netwerken in kleinere Ethernet-netwerken delen met hun eigen IP-adresruimte (subnet) of subnetten verbinding te maken met elkaar. Wanneer een SCALANCE XM-400 gekozen wordt die alleen Layer 2 ondersteund, kan dit gemakkelijk geupgrade worden middels de KEY-PLUG XM-400.

Integratie in bedrijfsnetwerken

De SCALANCE XM-400 switches bieden ondersteuning voor het standard redundantie protocol Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP). Hierdoor kan het automatiseringsnetwerk redundant gekoppeld worden aan het bestaande bedrijfsnetwerk. Ook VLAN (Virtual LAN) ern routering wordt ondersteund door de SCALANCE XM-400 waardoor segmentering in het netwerk eenvoudig te realiseren is.

Modulair concept

De SCALANCE XM-400 bevat combo-poorten, wat inhoud dat er gekozen kan worden voor het gebruik van de FO-poorten of de RJ45 (koper) poorten. Daarnaast zijn er port-extenders beschikbaar om het aantal poorten uit te breiden tot maximaal 24 poorten. De port-extenders zijn hot-swappable en kunnen tijdens bedrijf toegevoegd worden. Ook is er een bus-analyser module beschikbaar om nauwkeurige network-analyse uit te voeren.

Service met minimale downtimes

De configuratie data van de SCALANCE XM-400 kan automatisch worden opgeslagen op een Configuratie Plug (C-plug). Bij het uitvallen van een SCALANCE XM-400 switch is zeer snelle uitwisseling van de defect switch mogelijk. De C-plug wordt in de vervangende switch geplaatst en de instellingen worden automatisch geladen.


23-11-2016 | Author: Name

You are changing from the tablet to the classic version. Do you want to proceed?