SCALANCE X-300

Algemeen

Dankzij het compacte en robuuste ontwerp van de SCALANCE X-300 switches zijn deze switches uitstekend  geschikt om toegepast te worden in high performance Industrial Ethernet netwerken. De integratie met bestaande office netwerken vindt plaats door de ondersteuning van diverse IT standaarden en Gigabit Ethernet

Specificaties

SCALANCE X300

De SCALANCE X-300 switches zijn beschikbaar in met Fast Ethernet en Gigabit Ethernet poorten, zowel via RJ45 (koper) als glasvezel. Qua funcitonaliteit beschikkend deze switches over een uitgebreide feature set, waaronder VLAN, redundantie protocollen als HRP, MRP en Link Aggregation.

SCALANCE XR324

19 " rack switch met 24 Ethernet-poorten (10/10/1000 Mbit/s), die optioneel kan worden uitgerust met elektrische of optische 2-poorts media modules. Diverse uitvoeringen zijn beschikbaar met 24 V of 230 V voeding, eventueel met data kabel aansluitingen voor of achter. Power over Ethernet (PoE) behoort ook tot de mogelijkheden.


SCALANCE X300 EEC

Deze switches kunnen worden gebruikt in een groot temperatuurbereik (-40 °C tot +70 °C,  en kortstondig tot +85 °C) en in omgevingen met hoge EMC invloeden (volgens IEC 61850 en IEEE 1613). Daarnaast ondersteunen deze switches time synchronisatie met een hoge nauwkeurigheid van 1 microseconde (IEEE 1588 V2). Er zijn verschillende versies van deze switch beschikbaar. Switches met een ingangsspanning van 24-48 V DC of 100-240 V AC / 60-250 V DC.

Features

Uitgebreide functionaliteit

De SCALANCE X-300 productlijn combineert uitgebreide functionaliteit  met een compact ontwerp . Zij hebben uitgebreide management functies ten opzichte van de SCALANCE X-200.

Semi-modulaire of volledig modulair

Complexe systemen die een hoge beschikbaarheid van het netwerk en de flexibiliteit vereisen, bijvoorbeeld Gigabit communicatie in redundant netwerk structuren wat gerealiseerd kan worden met de X308-2M of XR-300-switches. De veelzijdigheid (elektrische / optisch, multimode / single mode, Fast Ethernet, Full Gigabit) van de aangeboden media modules zorgt voor uitgebreide configuratie mogelijkheden.

VD-modules

Met de MM992-2VD media module (variable distance) kan in de SCALANCE X308-2M switch of SCALANCE XR-300 geplaatst worden. Het is mogelijk om over een 2-aderige kabel een Ethernet verbinding op te bouwen tot een afstand van 1000 meter. Dit kan handig zijn in situaties waar het lasting is om nieuwe kabels te trekken. Of een PROFINET verbinding tot 300 meter.

PROFINET IO functionaliteit

Omdat de SCALANCE X-300 een PROFINET IO device is kan de diagnose en configuratie eenvoudig in de TIA Portal STEP 7 engineerings software geïntegreerd worden. Deze integratie van de diagnose en configuratie biedt veel voordelen tijdens het engineren, in bedrijf stellen en monitoren van uw automatiseringssysteem.

Geïntegreerde redundantie manager voor snelle media redundantie

SCALANCE X-300 switches worden gebruikt voor de configuratie van high-performance Gigabit Ethernet-ringen (twisted pair of glasvezel).  De geïntegreerde redundantie Manager (RM) bewaakt continu de status van de ring. In geval van onderbrekingen in de ring wordt er zeer snel omgeschakeld en blijft uw industriële netwerk beschikbaar.

23-11-2016 | Author: Name