SCALANCE X-200IRT

Voor high-performance, isochronous motion control applicaties.

Algemeen

Om aan de de automatiseringseissen te kunnen voldoen, biedt SIMATIC NET met de de SCALANCE X200IRT switches een Industrial Ethernet real-time switch met innovatieve behuizing en geintergreerde ERTEC (Enhanced Real-Time Ethernet Controller). Zeer hoge response tijden zijn haalbaar met behulp van PROFINET IRT communicatie. In vergelijking met de SCALANCE X-200 switches beschikt de SCALANCE X-200IRT switches naast ring-redundacy ook over Stanby redundacy functionaliteit.

Specificaties

SCALANCE X(F)200 IRT

Deze SCALANCE X200 IRT switches zijn door de ingebouwde ERTEC geschikt voor PROFINET IRT communicatie. Zowel elektrische RJ45 als optische BFOC netwerkconnectors kunnen op deze switches aangesloten worden. De SCALANCE XF204 IRT kan uitstekend ingezet worden in smalle schakelkasten door zijn compacte SIMATIC ET200S decentrale IO bouwvorm. SCALANCE XF204 IRT, SCALANCE X204 IRT en SCALANCE X202-2 IRT

SCALANCE X200 IRT Plastic

Industrial Ethernet switches met ERTEC en geintegreerde POF/PCF fiber-optic interface. Met de verschillende elektrische RJ45 en optische SC RJ poorten. Voor de verbinding van de optische POF/PCF interface wordt er gebruik gemaakt van de SIMATIC NET optische POF en PCF kabels en de SC RJ plugs.

SCALANCE X200 IRT PRO

De PRO versies van de SCALANCE X-200 IRT switches hebben een IP65 beschermingsgraad en zijn daardoor buiten de schakelkast te monteren.

Features

Real-time switches met standaard POF/PCF fiber-optic interfaces

Naast de standaard varianten met RJ45 aansluitingen beschikt de SCALANCE X-200IRT switch serie ook over switches met een POF/PCF interface voor toepassingen in omgevingen met een hoge elektro magnetische straling. Door gebruik te maken van de POF/PCF is het ook mogelijk om in deze omgevingen stabiele netwerk communicatie op te zetten.

Fast start-up

In moderne automatiseringsapplicaties maken robots, afhankelijk van gewenste toepassing, gebruik van verschillende tools. Hiervoor is een snelle opstarttijd voor te tools noodzakelijk. De opstart tijd (verbinding maken, data verzenden) van de PROFINET netwerk componenten en IO devices zijn geoptimaliseerd met de nieuwe Fast Start-Up (FSU) functionaliteit. Met deze techniek is het mogelijk om PROFINET IO controllers en I/O devices maar ook de SCALANCE X  switches met ingebouwde ERTEC op te laten starten binnen 500 ms.

15-3-2010 | Author: Name