SCALANCE X-200

De robuuste gebruiksvriendelijke Industrial Ethernet switch

Algemeen

Wanneer betrouwbare industriële ethernet netwerken vereist zijn voor zowel toepassingen op machine niveau als sub-netwerken in zware industriële omgevingen, biedt Siemens met de SCALANCE X200 switch serie een uitstekende oplossingen. Deze managed Industrial Ethernet switches bieden ten opzichte van de unmanaged SCALANCE X100 switches extra functionaliteit om hogere beschikbaarheid en meer diagnose op het netwerk te creëren.

Varianten

De SCALANCE X-200 switches zijn te onderscheiden in 6 onderscheidende type switches. De functionaliteit is identiek, maar ze onderscheiden zich door bouwvorm.

SCALANCE X-200

De SCALANCE X-200 serie is geschikt voor lijn-, ster- en ring-netwerkstructuren met 10/100Mbps verbindingen. Er is keuze uit het aantal poorten waarbij ook glasvezel mogelijk is tot 26km.

SCALANCE XF-200

Zeer compacte IP20 switches beschikbaar met verschillende hoeveelheden Ethernet aansluitingen voor zowel Elektrische (RJ45) als Optische connectoren. De SCALANCE XF-200 switches hebben zeer vlakke bouwvorm waarbij de aansluitingen aan de onderzijde geplaatst zijn. Daardoor zijn deze switches uitstekend inzetbaar in ondiepe schakelkasten.

SCALANCE XB-200

Geschikt voor applicaties waar weinig inbouwruimte is. De SCALANCE XB-200 managed Ethernet switch heeft een zeer compacte plastic behuizing. Er zijn diverse varianten beschikbaar, waaronder met glasvezel connectoren.

SCALANCE XC-200

Uitgebreide functionaliteiten zoals VLAN, redundatie protocollen en uitgebreide PROFINET diagnose in een compacte switch. De varianten met glasvezelpoorten (XC206-2 SFP) ondersteund ook Gigabit verbindingen op de glasvezelaansluitingen tot een afstand van 200km.
Het Industrieel temperatuurbereik (-40 ºC to +70 ºC) en gebruikelijke certificaten (ATEX Zone 2/IECEx, cULus HazLoc, FM, Marine approval) maken deze Ethernet switch geschikt voor de meest uiteenlopende configuraties.

SCALANCE XP-200

Uitgevoerd in een zeer platte  IP65 bouwvorm met M12 connectoren en daardoor geschikt voor montage buiten de schakelkast. Er zijn diverse varianten beschikbaar met onder andere Gigabit poorten en Power over Ethernet (PoE). Door de robuuste IP65 bouwvorm ideaal voor toepassingen in Food & Beverage, transportsystemen en Olie & Gas.

SCALANCE X-200 RNA

De SCALANCE X-200RNA Industrial Ethernet switches ondersteunen PRP (Parallel Redundancy Protocol) of HSR (High Availability Seamless Redundancy Protocol) volgens de IEC 62439-3 voor redundante netwerk verbindingen, zonder vertraging in de communicatie.

Features

De SCALANCE X-200 switches bieden ondersteuning aan de meest recente technologie op het gebied van Industriele Ethernet technologie. Daarnaast onderscheiden ze zich door de volgende functionaliteit

Zeer snelle ring redundante verbindingen

Een ideale oplossing voor het toepassen van ring configuraties met elektrische, fiber optic of een combinatie van deze verbindingen. Zeer snelle omschakeling bij het uitvallen van een verbinding in een ring configuratie, met als gevolg een hoge up-time van uw netwerk.

Netwerkmanagement en diagnose

Met de SCALANCE X-200 Industrial Ethernet switches wordt er een contstante stroom van informatie gegenereerd over de status van het netwerk. Dit wordt gedaan via een signaal contact, Web browser , PROFINET diagnose of met het SNMP netwerkmanagement protocol (bijvoorbeeld SINEMA SERVER). Met behulp van deze uitgebreide diagnose informatie worden problemen snel opgelost met een hogere beschikbaarheid van uw Industrial Ethernet netwerk tot gevolg.

Diagnose tot de laatste meter

Kabelbreuk detectie op de kopere Ethernet kabels met behulp van de geintegreerde web-interface. Met behulp van webinterface is het mogelijk om op de meter nauwkeurig een kabelbreuk  in een kopere Ethernet kabel te detecteren. Daarnaast kunnen de varianten van de SCALANCE XC-200 serie met glasvezelpoorten de kwaliteit van deze verbindingen continu monitoren en alarmeren als deze onder een bepaald niveau komt.

Integratie in bestaande SIMATIC engineeringsomgeving

Door de integratie van de SCALANCE X-200 switches in de TIA Portal STEP 7 enginerings software is het zeer eenvoudig om netwerk diagnose in uw STEP 7 configuratie op te nemen. Totally Integrated Automation. Complete diagnose en configuratie in STEP 7 van uw automatiseringssysteem.

Service met minimale downtimes

De configuratie data van de SCALANCE X-200 (met uitzondering van de SCALANCE XB-200) kan automatisch worden opgeslagen op een Configuratie Plug (C-plug). Bij het uitvallen van een SCALANCE X-200 switch is snelle uitwisseling van de defect switch mogelijk. De C-plug wordt in de vervangende switch geplaatst en de instellingen worden automatisch geladen.

18-2-2010 | Author: Name