SIMATIC S7-PLCSIM

Software test zonder hardware

Algemeen

Simulatie systemen bieden doeltreffende ondersteuning bij de ontwikkeling van programma's en de volgende feitelijke toepassing. Een gesimuleerde testomgeving inclusief PLC-en proces vermindert de opstarttijden en dus kosten.

Toepassingsgebied

SIMATIC S7-PLCSIM simuleert een controller voor functioneel testen van de gebruiker blokken en programma's voor S7-300 en S7-400 over de programmering apparaat / PC. Online toegang en test de functies van de programmering gereedschappen kunnen worden uitgevoerd op precies dezelfde manier als met een echte regelaar.

NIEUW: PLCSIM is in staat om te werken met multi-instance vanaf versie 5.4 SP3. Het is nu mogelijk om meerdere PLCSIM en testen van meerdere controllers tegelijk te starten.


Ontwerp en functies

S7-PLCSIM voert de gebruiker het programma net als een echte controller (speciale functies, zoals F-technologie slechts voorwaardelijk). Tijdens de uitvoering van het programma kunnen verschillende proces waarden worden gecontroleerd en veranderd via een eenvoudige user interface (bijv. door schakelen ingangen / uitgangen aan of uit).

Link-up met externe proces simulatie
De S7-prosim interface wordt gebruikt voor het koppelen aan externe systemen verwerken simulatie. Dynamische toegang tot proces waarden is mogelijk via deze interface. De PROSIM Interface is via de COM-object en is programmeerbaar voor bijvoorbeeld met de Microsoft Visual Studio C + + V6.0 en de Microsoft Visual C + +. NET.

Licenties

S7-PLCSIM is onderdeel van de STEP 7 Professional Software pakket maar ook los verkrijgbaar. Klanten die reeds gebruik maken van STEP 7 kan veranderen naar STEP 7 Professional door de aankoop van een POWERPACK. Een geldig STEP 7 licentie is nodig voor deze upgrade. Dec Software Update Service wordt ook voor het STEP 7 Professional-pakket aangeboden .

16-2-2010 | Author: Name