SIMATIC S7-GRAPH

Diagnose functies

Algemeen

SIMATIC S7-GRAPH is gebaseerd op de STEP 7 programmeersoftware. Het wordt gebruikt voor het beschrijven van procedures met alternatieve of parallelle stap sequenties.Het proces is grafisch beschreven en verdeeld in afzonderlijke stappen met een gemakkelijk te begrijpen reikwijdte van functions.In Naast deze basisfunctionaliteit SIMATIC S7-GRAPH biedt diagnostische ondersteuning.

Test en diagnose functies

  • Online functies:
    De online functies kunnen resulteren in een aanzienlijke tijdwinst, vooral tijdens de start-up fase. Zo is het mogelijk om actieve stappen, de status van de in elkaar grijpende, monitoring en stap randvoorwaarden, alsmede de acties in het verleden weer te geven. Verschillende diagnostische opties zijn beschikbaar in beginsel:
    - Sequencers kan worden weergegeven in SIMATIC WinCC online. De graphics zijn voordeze uit S7-GRAPH (S7-GRAPH Viewer).
    - Voor gedetailleerde diagnostische functies is het mogelijk om direct springen van SIMATIC WinCC naar S7-GRAPH en de respectieve actieve stap. Deze functie is beperkt tot lees toegang  om veiligheidsredenen.

  • Proces fout diagnose:S7-GRAPH staat gericht en snel diagnostiek van proces fouten (fouten buiten de automatisering systeem, bijvoorbeeld "eindschakelaar niet bereikt", "vult niveau overschreden"). De operatoren en onderhoudspersoneel zijn dus optimaal ondersteund met het lokaliseren en elimineren van verstoringen. Stilstandstijden worden verlaagd, beschikbaarheid van de installatie toeneemt. De diagnostiek wordt geïntegreerd en vereist geen programmering. Aanvullende diagnostiek-relevante informatie, zoals teksten en boodschap boodschap nummers kunnen worden opgeslagen tijdens de configuratie. Ze worden weergegeven zoals sequencers door ProAgent tijdens de werking. ProAgent is beschikbaar als een optie pakket SIMATIC WinCC en WinCC flexibel.


Licenties
S7-GRAPH is onderdeel van de STEP 7 Professional Software pakket maar ook los verkrijgbaar. Klanten die reeds gebruik maken van STAP 7 kan veranderen naar STAP 7 Professional door de aankoop van een POWERPACK. Een geldig STAP 7 licentie is nodig voor deze upgrade. Software Update Service wordt aangeboden voor de STEP 7 Professional-pakket ook.

16-2-2010 | Author: Name