S7-400 Signaal modules

Module overzicht

Beschrijving

Signaal modules zijn de interface van de controller aan het proces. Tal van verschillende digitale en analoge modules bieden precies de vereiste ingangen / uitgangen voor elke taak. Digitale en analoge modules verschillen wat betreft het aantal kanalen, spanning en stroombereik, elektrische isolatie, diagnostiek en alarm functies, enz.Echter, de S7-400 signaal modules zijn slechts een subset van de modules die kunnen worden aangesloten op de S7-400 via PROFIBUS DP. Centraal aangesloten signaal modules kunnen worden aangesloten en losgekoppeld tijdens de werking. Dit maakt module vervanging uiterst eenvoudig.

Ontwerp en functionaliteit

Eenvoudige installatie

De sensoren / actuatoren worden aangesloten via front-connectors. Wanneer een module wordt vervangen, hoeft alleen de connector op de nieuwe module van hetzelfde type te worden aangesloten, de bedrading wordt gehandhaafd. De codering van de front-connector voorkomt fouten. De S7-400 is ook in staat om te detecteren of de front-connector is aangesloten.

Snelle verbinding

SIMATIC TOP connect maakt verbindingen nog eenvoudiger en sneller. Voorgemonteerde front connectoren met losse bedrading en het complete modulaire plug in systeem dat bestaat uit een front-connector module, aansluitkabel en klemmenblok zijn tevens beschikbaar.

Hoge signaaldichtheid

Het grote aantal kanalen op de modules maakt ruimtebesparend ontwerpen mogelijk. Zo zijn de modules met 8 tot 32 digitale kanalen of 8 tot 16 analoge kanalen beschikbaar.

Eenvoudig parameters instellen

De modules worden geconfigureerd en parameters met behulp van STEP 7, en er zijn geen lastige schakelaar instellingen die gemaakt moeten worden. De instellingen worden centraal opgeslagen en na het vervangen van de module, worden deze automatisch overgedragen aan de nieuwe module, zodat er geen instelling fouten kunnen optreden. Geen software-upgrade is nodig bij plaatsing van nieuwe modules. Een configuratie kan worden gekopieerd zo vaak als nodig is, bijvoorbeeld voor standaard machines.

Diagnostiek, interrupts

Veel modules monitoren de signalen (diagnose) en proces signalen (proces interrupt bijvoorbeeld flank evaluatie). Dit maakt het mogelijk om onmiddellijk te reageren bij het ontstaan van procesfouten, bijv. draadbreuk of kortsluiting bijv. stijgende of dalende flank op een digitale ingang. De reactie van de controller kan gemakkelijk worden geprogrammeerd met STEP 7. Op de digitale ingang modules, diverse interrupts per module mogelijk.

18-2-2010 | Author: Name