S7-300 module overzicht

Signaal modules

Beschrijving

Signaal modules zijn de interface van de SIMATIC S7-300 aan het proces. Het veelzijdige module programma van de S7-300 biedt modulaire oplossingen voor de meest uiteenlopende taken. De S7-300 ondersteunt veelzijdige technologische taken en biedt uitgebreide communicatie-opties. Afgezien van de CPU's met geïntegreerde functies en-interfaces, is er een breed scala van speciale modules in het S7-300 ontwerp voor technologie en communicatie beschikbaar.

Voordelen

Eenvoudige installatie

De sensoren / actuatoren worden aangesloten via front-connectors. Deze zijn beschikbaar voor de volgende aansluiting methoden:

  • Schroefklemmen

  • Veerdrukklemmen

  • Isolatie doordringingsklemmen


Wanneer een module moet worden vervangen, dan hoeft alleen de connector op de nieuwe module van hetzelfde type te worden geklikt, de bedrading wordt gehandhaafd. De front-connector codering voorkomt fouten.

Snelle verbinding

Aansluiting met SIMATIC TOP Connect is nog eenvoudiger en sneller (niet voor de onboard I/O van de compacte CPU's). Voorgemonteerde front connectoren met losse aders en een complete plug-in modulair systeem, dat bestaat uit een front-connector module, aansluitkabel en klemmenblok zijn beschikbaar.

Hoge vuldichtheid

Het hoge aantal kanalen op de modules voorziet in de ruimtebesparende ontwerp van de S7-300. Modules zijn beschikbaar met 8 tot 64 kanalen (digitaal) of 2 tot 8 kanalen (analoog) per module.

Eenvoudige parametrering

De modules worden geconfigureerd en voorzien van de parameters met behulp van STEP 7, er zijn geen lastige schakelaar instellingen die gemaakt moeten worden. De gegevens worden centraal opgeslagen en na het vervangen van de module worden ze automatisch overgedragen aan de nieuwe module, zodat er geen instellingsfouten kunnen optreden. Geen software-upgrade is nodig bij gebruik van nieuwe modules. Een configuratie kan worden gekopieerd zo vaak als nodig is, bijvoorbeeld voor standaard machines.

Ontwerp en functionaliteit

Design en functies

Tal van verschillende digitale en analoge modules bieden precies de ingangen / uitgangen die vereist zijn. Digitale en analoge modules verschillen wat betreft het aantal kanalen, spanning en stroombereiken, elektrische isolatie, diagnostiek en alarm functies, enz. Voor een uitgebreid temperatuurbereik -25 ... +60 ° C en agressieve atmosfeer / condensatie zijn SIPLUS componenten beschikbaar.

Diagnose, interupts

Veel modules monitoren signaalveranderingen (diagnose) en processignalen (proces onderbrekingen). Dit maakt het mogelijk om onmiddellijk te reageren bij het ontstaan van fouten, bijv. draadbreuk of kortsluiting, en/of proces gebeurtenissen, bijv. stijgende of dalende flank op een digitale ingang. De reactie van de controller kan gemakkelijk worden geprogrammeerd met STEP 7.

Speciale modules

Voor test en simulatie doeleinden kan een simulatie-module worden aangesloten op de S7-300. Dit maakt simulatie van de encoder signalen via schakelaars mogelijk en geeft aan de uitgangen de signalen via LED's weer. De module kan overal worden aangesloten, ongeacht sleuf regels. De dummy-module behoudt een slot voor een niet-geconfigureerde signaal module. Als de module later wordt geïnstalleerd, blijven de mechanische configuratie en het adres toewijzing van de totale configuratie ongewijzigd.

Technische gegevens


19-2-2010 | Author: Name