Geïntegreerde beveiliging

Know-how beveiliging

Algoritmen kunnen worden beschermd tegen onbevoegde toegang en wijzigingen. Machines worden beschermd tegen replicatie en uw investeringen worden beschermd.

Kopieer beveiliging

Op de SIMATIC geheugenkaart kunnen individuele blokken worden gekoppeld aan het serienummer van deze kaart. Dit betekent dat programma's niet kunnen worden gekopieerd.

De verbonden programma's werken uitsluitend op deze geheugenkaart.

Toegangsbeveiliging

De toegangsbeveiliging functionaliteit biedt beveiliging tegen niet-geautoriseerd wijzigen van projecten. Machtigingniveau's kunnen worden gebruikt om afzonderlijke rechten aan verschillende gebruikersgroepen toe te kennen. De CP 1543-1 geeft uitgebreidere toegangsbeveiliging via een geintegreerde firewall bescherming.

Manipulatie beveiliging

Het systeem helpt u om de gegevens die worden verzonden naar de controller tegen ongeoorloofde manipulatie te beschermen. De controller herkent wanneer de transmissie van engineeringsdata is gewijzigd en of deze afkomstig is van onbekende bron.

Opmerkingen

Siemens biedt automatisering en drive producten met industriële beveiligingsfuncties die ondersteuning bieden voor de veilige werking van installaties of machines. Ze zijn een belangrijk onderdeel in een holistisch industrieel veiligheidsconcept. Onze producten worden continue doorontwikkeld. Wij adviseren u daarom om op de hoogte te blijven van onze productupdates en dat u alleen de meest recente versies gebruikt. Nadere informatie over dit onderwerp vindt u op: http://support.automation.siemens.com. U kunt zich op dit adres inschrijven voor een productspecifieke nieuwsbrief. Voor de veilige werking van een machine of installatie is het ook noodzakelijk om passende preventieve maatregelen te nemen (bijvoorbeeld cel bescherming concept) en de automatisering en drive componenten te integreren in een state-of-the-art holistische industrieel veiligheidsconcept voor de gehele installatie of machine. Ook dient rekening te worden gehouden met alle producten van derden die mogelijk gebruikt worden. U vindt meer informatie op: http://www.Siemens.com/industrialsecurity