LOGO! communicatie module

Logica module LOGO!

Beschrijving

Voor communicatie in de gebouwautomatisering leveren wij voor de LOGO! de communicatie modules AS-interfaces en KNX.

Een intelligente slave kan worden geïntegreerd in de AS-Interface-systeem met de AS-Interface voor LOGO! Door de modulaire interface kunnen de verschillende basiseenheden worden geïntegreerd in het systeem, afhankelijk van de vereiste functionaliteit. Daarnaast kan de functionaliteit snel en eenvoudig worden aangepast aan de veranderde eisen door het vervangen van de basiseenheid. De interface biedt vier ingangen en vier uitgangen voor het systeem. Deze I/O's zijn echter niet geïmplementeerd in hardware, maar zijn alleen beschikbaar via de interface.

De CM EIB / KNX communicatie module ondersteunt de communicatie tussen de LOGO! master en externe EIB-apparaten via EIB. De module kan gebruikt worden om de integratie van de LOGO! in een EIB-systeem.

Toepassingsgebied

Communicatie module

De volgende communicatie modules zijn leverbaar:

CM AS-Interface-Slave

De uitbreiding module heeft vier virtuele in-en uitgangen, en fungeert als een interface tussen een AS-Interfacesystem en een LOGO! systeem. De module maakt vier databits worden overgeheveld van de LOGO! Basis van de AS-Interface-systeem en vice versa.

  • Voedingsspanning DC 12 / 24 V

  • 4 DI / 4 DO interfaces met een AS-interface master

CM EIB / KNX

CM EIB / KNX is een communicatie-module (CM) voor het aansluiten van de LOGO! aan EIB. Het is uitgevoerd als een slave-module voor de logische module LOGO! (12/24 of 115/240 volt). De CM EIB / KNX is een bus apparaat op de EIB en maakt het mogelijk om met de LOGO! te communiceren met andere EIB-apparaten via de uitwisseling van gegevens uit EIB punten. De communiceert de EIB-gegevens naar de LOGO! en LOGO! functies aan de EIB. CM EIB / KNX stelt de huidige waarden van de geconfigureerde EIB meetgegevens ter beschikking aan de LOGO! zodat zij in staat is deze te koppelen met de logische functies en timing elementen. Deze EIB-gegevens kunnen dus ook worden gekoppeld aan die van de plaatselijke LOGO! ingangen en uitgangen. De CM EIB / KNX vervolgens transfers elke verandering in de status van de output signalen op de EIB. De combinatie van de LOGO! en CM EIB / KNX biedt de gebruiker een gedistribueerde controller functionaliteit voor de EIB met de mogelijkheid van het uitvoeren van instellingen of te wijzigen parameters of logische bewerkingen snel, eenvoudig en zonder een programmeerapparaat.

  • Voeding 24 V AC / DC

  • Max. 16 DI, DO 12, 8 AI en 2 AO als interface naar de Instabus EIB

  • De LOGO! kan ook worden gebruikt als een KNX / EIB klok master op het netwerk.

  • Elke analoge of digitale I/O die niet fysiek wordt gebruikt in een LOGO! configuratie, kan worden toegewezen aan EIB-adres frames voor gebruik in een ETS-programma

  • 4 DI / 4 DO interfaces met een AS-interface master


Technische gegevens

Communicatie modules (CM)

EIB / KNX

CM AS-Interface (Slave)

Voedingsspanning

24 V AC / DC

24 V DC

Toegestaan bereik

20,4 tot 28,8 VDC20,4 tot 26,4 V AC

19.2 tot 28.8 V DC

Digitale ingangen*

up to 16 (ook mogelijk als ‘monoflop’)

4

Analoge ingangen*

tot 8

_

Analoge uitgangen*

tot 2

_

Digitale uitgangen*

tot 12

4

Afmetingen (W x H x D)

2 WM 36 x 90 x 53 mm

2 WM 36 x 90 x 53 mm

* 'Virtuele' LOGO! ingangen / uitgangen;voor EIB / KNX dit is afhankelijk van het aantal fysieke I/O dat al aanwezig is.

11-12-2012