SIMATIC WinAC RTX F

SIMATIC WinAC RTX F - Failsafe S7 controller software

Beschrijving

SIMATIC WinAC RTX F is de fail-safe versie van de SIMATIC controller software WinAC RTX. Hiermee is PC-gebaseerde automatisering mogelijk voor zowel standaard als fail-safe-applicaties.

SIMATIC WinAC RTX F is de ideale oplossing voor fail-safe PC-gebaseerde automatisering.

Toepassingen

SIMATIC WinAC RTX F maakt uitvoering van de safet applicaties op PC's mogelijk en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en leeft de relevante normen na: EN 954-1 tot Cat. 4, IEC 62061 tot SIL 3, en EN ISO 13849-1 up to PL e.

De fail-safe-controller software is met name geschikt voor automatisering van standaard controllertaken en fail-safe taken parallel met het uitvoeren van andere taken. Hierbij valt te denken aan taken als de verwerking van gegevens, de integratie van technologische functies en specifieke gebruikersfuncties. Door dit op hetzelfde platform uit te voeren kan de hardware en de openheid van Windows optimaal worden benut.

Om de hoge prestaties van het volledige systeem te waarborgen worden de nieuwste PC-technologieën zoals dual-core ondersteund. Hiermee zal één kern worden gebruikt voor Windows-toepassingen en de andere kern uitsluitend voor Simatic WinAC RTX F. De integratie van C / C + + programma's in het WinAC RTX PLC programma biedt toegang tot alle hardware en software componenten van de PC en maakt hiermee het creëren van uiterst flexibele oplossingen mogelijk. De prestaties van WinAC RTX F worden alleen beperkt door het gebruikte PC-platform.

Naast de losse softwarecontroller zijn ook de bijzonder robuuste en ready-to-run embedded bundels beschikbaar, voorgeïnstalleerd met SIMATIC WinAC RTX F en Windows Embedded Standard. Of het nu gaat om een modulair embedded controller, een DIN-rail PC of een panel PC, de toepassing bepaalt uiteindelijk de keuze van de hardware die zal worden gebruikt.

Gestandaardiseerde engineering en de gemakkelijke uitwisselbaarheid van de gebruikerssoftware tussen de verschillende oplossingen dragen bij tot de flexibiliteit en het veiligstellen van de investering.

Voordelen

Met de nieuwe SIMATIC F WinAC RTX software controller combineert Siemens haar diepe kennis van standaard en veiligheidsengineering met de openheid van een PC-gebaseerd systeem.

Met WinAC RTX F kunt u profiteren van de voordelen van SIMATIC Safety Integrated

 • Systeembreed integreren van Safety technologie in de standaard technologie, zelfs in PC-gebaseerde oplossingen:
  - Een PC-gebaseerde controller voor zowel standaard- als fail-safe automatisering
  - Engineeren in de vertrouwde Step7 omgeving met het STEP 7 Distributed Safety optiepakket en de keuze van off-the-shelf blokken gecertificeerd door de German Technical Inspectorate of blokken u zelf heeft gemaakt. 
  - Fail-safe communicatie via de wereldwijd bewezen veldbussen PROFIBUS of PROFINET met het PROFIsafe profiel
  - Ruimtebesparend ontwerp dankzij de combinatie van fail-safe en standaard I / O's in één station.

 • Goedkeuring voor de strengste veiligheidseisen, zoals Cat. 4 of EN 954, 4 van EN 954, SIL 3 van EN 62061 en PL e van EN ISO 13849-1, ongeacht de gebruikte hardware. 

 • De veiligheidsfuncties kunnen snel worden beoordeeld door handig gebruik van de Safety Evaluation Tool. Alle gegevens met betrekking tot de veiligheid van de producten is beschikbaar via een geïntegreerde database.


Alsook de voordelen van WinAC RTX, de SIMATIC software controller

 • Hoge prestaties van typische PC-toepassingen en automatiseringstaken op slechts één platform

 • Installatie mogelijk op alle huidige x86-pc's

 • Ready-to-run embedded bundels, bestaande uit robuuste, onderhoudsvrije hardware en voorgeïnstalleerde en vooraf geconfigureerde software

 • Veiligstellen van investeringen door het gebruik van SIMATIC IPC en embedded bundels die voor zeer lange termijn beschikbaar zijn

 • De hoge prestaties van WinAC RTX zodat hoge-snelheid-controller taken kunnen worden geïmplementeerd met een minimale processor belasting

 • Gebruikmaken van de continue innovatie en verbetering van de prestaties van computers

 • Eenvoudige integrale communicatie via standaard netwerk-interfaces

 • Eenvoudig gecombineerd gebruik van zakelijke software (bijvoorbeeld Microsoft Office) en eigen software (bijv. C + +, Visual Basic, Java, enz.)

 • Harde real-time voor de automatisering taken


Lay-out en functionaliteit

Engineering

Net als in de fail-safe SIMATIC controllers, kan er geprogrammeerd worden met STEP 7 en het optionele Distributed Safety pakket. Dit betekent dat de bestaande know-how gebruikt kan worden binnen de PC gebaseerde automatisering.

Platforms

SIMATIC WinAC RTX F kan geïnstalleerd worden op alle x86 hardware platformen met Windows XP Professional en is optimaal afgestemd op SIMATIC Industriële PC's. Vooral wanneer embedded PC platforms ingezet worden, zoals de SIMATIC IPC 427C, de 477C en de SIMATIC S7-mEC met Windows Embedded Standard, zijn zuinige en uiterst robuuste oplossingen mogelijk. WinAC RTX F maakt gebruik van het werkgeheugen van de PC en biedt de mogelijkheid om programma en data op verschillende opslagmedia veilig te stellen(bijvoorbeeld HDD, Compact Flash kaart, SSD). Niet-cyclische data, zoals de productieparameters of receptgegevens, kunnen ook permanent worden opgeslagen op de op de verschillende opslagmedia van de pc met de hulp van het systeem functies (SFC 82 tot 84). Daarnaast kunnen alle gegevens remanent worden bewaard in combinatie met een Uninterruptible Power Supply (UPS).

Aansluiting van de I / O

WinAC RTX F kan de communicatie met gedistribueerde I / O zowel via PROFIBUS als via PROFINET uitvoeren. Met PROFIBUS DP is de I / O aangesloten met snelheden tot 12 Mbit / s via de integrale DP-interface van de SIMATIC IPC's of de embedded bundels. Daarnaast kunnen de communicatieprocessoren (CP 5611 A2 / 5613 A2) worden gebruikt die ondersteuning bieden tot maar liefst vier PROFIBUS lijnen met 500 slaves. 

De verbinding met PROFINET gaat via de ethernet-chipsets voor PROFINET IO met RT:

Interface naam

Chipset

Intel ® PRO/1000 GT Gigabit Desktop

Intel ® 82574L

Intel ® PRO/1000 PT Dual Port Server Adapter

Intel ® 82571EB

Of via een CP 1616 (PCI) of CP 1604 (PCI-104) communicatie-processor. 

De SIMATIC IPC's of de embedded bundels zijn uitgerust met een optionele geïntegreerde Profinet-interface. Bij de S7-MEC RTX F is deze.al standaard geïntegreerd. Bovendien ondersteunt WinAC RTX F ook de systeemfunctie "isochronous mode" met de PROFIBUS-interfaces. Met isochronous mode kunnen snelle, tijd-afhankelijke toepassingen zoals closed-loop controle worden uitgevoerd met gedistribueerde I / O. Dit betekent dat naast de controllertaken ook andere functies kunnen worden geïntegreerd op dezelfde PC of een kleinere, zuinigere computer kan worden gebruikt voor hetzelfde werk.

Technische gegevens

SIMATIC WinAC RTX F

Dimensions (mm)

 --

Ordernummer groep

6ES7 671-1RC.0

Memory

 RAM

Afhankelijk van PC

Execution times

Bit operatie

* 0004 microseconden)

Word operatie

* 0003 microseconden)

Fixed-point operatie

* 0003 microseconden)

Floating-point operatie

* 0004 microseconden)

Bit memories, timers, counters

Bit geheugen

16 KB

S7-tellers timers/S7

2048/2048

IEC timers / IEC-tellers

 ●

Address ranges

Aantal I / O's (bytes)

16348/16348

Proces image I / O (bytes)

8192/8192

Digitale kanalen (CV)

--

Analoge kanalen (CV)

--

DP interfaces

DP Master System (Int. / CP)

Afhankelijk van PC

DP slave

Plug-in interfaces

--

Isochrone modus

--

PROFINET interface

PROFINET CBA

PROFINET IO

Met PROFINET IRT

TCP / IP

UDP

ISO-op-TCP (RFC 1006)

Webserver

Open User Communicatie

Isochronous mode

*) Afhankelijk van de gebruikte PC hardware; referentie platform: Pentium IV, 2,4 GHz

Een tweede timer is vereist voor fail-safe communicatie. De meeste computers hebben al een dergelijke timer. Met de WinAC RTX F Evaluatie Tool kunt u controleren of de pc die u wilt gebruiken voldoet aan deze eisen.

11-2-2010 | Author: Name