SIMATIC ET 200AL - Systeemoverzicht

 

SIMATIC ET 200AL modules bieden een scala aan voordelen om te beginnen in de engineering fase, maar ook later tijdens assemblage, montage en tijdens bedrijf. Hierdoor is dit systeem de juiste oplossing voor een breed scala aan toepassingen.

Indrukwekkend tijdens het engineeren en configureren

De geïntegreerde engineering in de TIA portal zorgt voor een consistente systeem diagnose en efficiënte werking.
De mogelijkheid van interfacing naar Simatic ET 200SP en de CAx-compatibele codering van alle interfaces zorgt voor een hoog niveau van efficiëntie tijdens configureren en inbedrijfstellen.
De ET 200AL biedt configuratiebeheer (option handling) voor de realisatie van flexibele machine concepten.

Indrukwekkend tijdens assemblage

Verticaal of horizontaal geïnstalleerd, frontaal of gekanteld gemonteerd: Simatic ET 200AL modules zijn eenvoudig te installeren in elke positie. De modules kunnen direct in een machine of op een assemblagelijn worden gemonteerd en verbonden worden via de M8 aansluittechniek met de sensoren en actuatoren.

De aansluitingen zijn voorzien van kleurcodering en vergemakkelijken het bekabelen met de juiste kabel. Voor het bevestigen van de kabels aan de module zijn uitsparingen aanwezig voor kabelbinders.

De modules kunnen desgewenst verbonden worden met PROFINET of Profibus of geïntegreerd worden in Simatic ET 200SP. Dit creëert flexibiliteit tijdens de opbouw.

Indrukwekkend tijdens bedrijf

Met een breedte van slechts 30 of 45 mm kunnen sensoren en actuatoren in zeer kleine ruimtes op de Simatic ET 200AL modules worden aangesloten met de betrouwbare M8 en M12 aansluittechniek.

De modules voldoen aan de Beschermingsklasse IP65/67 en  functioneren betrouwbaar binnen een temperatuur bereik van -25 ° C tot + 55 ° C en met versnellingen van maximaal 5 g. De kunststof behuizing maakt de modules met name licht in gewicht. SIMATIC ET 200AL modules zijn dus de perfecte keuze voor bewegende toepassingen.

De uitgangen van de ET 200AL zijn geschikt voor het veilig uitschakelen van actuatoren in groepen (in voorbereiding). Bovendien kan met de PROFIenergy functionaliteit individuele deelnemers of de hele productie-eenheid gecoordineerd worden afgesloten tijdens productie-vrije periodes

28-11-2014 | Author: Name