Open Controller

Compact en krachtig

De SIMATIC ET 200SP Open Controller is de eerste controller van dit type waarbij de functies van een pc-software controller kunnen worden gecombineerd met visualisatie, PC-toepassingen en centrale I/O's in een compact apparaat.
De vooraf geinstalleerde en geconfigureerde SIMATIC S7-1500 Software Controller, de PC- versie van SIMATIC S7-1500 wordt gebruikt voor de besturingstaak. Deze controller functioneert onafhankelijk van Windows en zorgt voor een hoge beschikbaarheid van het systeem. Dit zorgt voor een snelle start  en maakt Windows -updates mogelijk met reboot tijdens bedrijf. Zelfs een probleem met Windows heeft geen invloed op de PLC controller .

De SIMATIC ET 200SP Open Controller heeft know-how en toegangsbeveiliging en beschikt over belangrijke automatiseringsfuncties voor bijvoorbeeld as positionering, geïntegreerd systeem diagnose of interfaces naar Profinet.

De open controller is flexibel uitbreidbaar met ET 200SP modules en is geoptimaliseerd voor seriemachinebouw en voor machines met een gedistribueerde architectuur.
Dankzij het compacte ontwerp, vereist de ET 200SP Open Controller slechts een minimum aan ruimte en kan worden ondergebracht in compacte schakelkasten direct op de machine.
De SIMATIC ET 200SP Open Controller biedt voor de realisatie van automatiseringsoplossingen een bijzonder gunstige prijs-prestatieverhouding. Zo kan visualisatie eenvoudig worden gerealiseerd via een SIMATIC Industriële Flat Panel dat wordt aangesloten op de grafische interface. Dit Panel biedt de mogelijkheid van multitouch-functies. Voor inbedrijfstelling doeleinden, kan de muis en het toetsenbord rechtstreeks worden aangesloten via een USB-interfaces. Tegelijkertijd, ondersteunen de Gigabit Ethernet-interfaces high-performanceverbindingen naar een hoger niveau netwerk.