SIMATIC ET 200iSP

Gedistribueerde I / O voor gevaarlijke zones

Beschrijving

Het SIMATIC ET 200iSP gedistribueerde I/O-systeem is de economische oplossing voor gebieden met explosiegevaar. Het intrinsiek veilige, modulaire I/O-station is bijzonder flexibel en vereist minimale engineering, installatie en bekabeling overhead.


Toepassingsgebied

De SIMATIC ET 200iSP wordt meestal gebruikt in productie-installaties van de proces-industrie en biedt een optimale integratie in de PCS 7 en andere controlesystemen. Dit intrinsiek veilige I/O-systeem is geschikt voor directe montage in gebieden waar gas of stof explosiegevaar aanwezig is. Dat wil zeggen in zone 1 en 2, alsmede in de zones 21 en 22, sensoren en actuatoren kunnen zich direct in de zones 0 en 20 bevinden.

Voordelen

 • Individuele configuratie en flexibele uitbreiding dankzij de modulariteit

 • Module vervangen tijdens bedrijf (hot swapping) en Configuratie in Run mogelijk

 • Aansluiting van signalen naar HART standaard zonder beperkingen in functionaliteit

 • Uitgebreide diagnostische mogelijkheden vereenvoudigen de inbedrijfstelling en het oplossen van problemen

 • Condensatie-resistente modules in een temperatuurbereik van -20 ° tot +60 °

 • Volledige PROFIBUS en voeding redundantie


Ontwerp en functionaliteit

In aanvulling op de drukvaste stroomvoorziening en de interface module voor PROFIBUS DP, die ook redundant kunnen worden geconfigureerd, kan het station in totaal 32 elektronische modules herbergen met een maximum van 256 digitale of 128 analoge signalen. Bestaande analoge of HART veldapparatuur kunnen ook op een eenvoudige manier worden aangesloten.

Power Supply PS-138

De voeding met de explosieveilige behuizing biedt alle spanningen en stromen die nodig zijn voor de werking van de ET 200iSP en voedt ze via de backplane bus van de terminal modules. De 24 V voeding is aangesloten op de stroomvoorziening terminal met EEx e-terminals. De voeding voedt de ET 200iSP met veilige galvanisch gescheiden operationele spanning voor:

 • Maximaal 32 elektronica modules

 • PROFIBUS-DP-interface van IM 152

 • Voeding van sensoren / actuatoren


Het voorziet in de veiligheid door beperking van de uitgangsspanning. De PS heeft een explosieveilige metalen behuizing (EEx d explosie bescherming) en het is toegestaan om te worden verwijderd en vervangen in de werkstand (hot swapping) onder gevaarlijke omstandigheden. Het biedt tot 5A voor het voeden van de modules, de sensoren en actuatoren. In fout-tolerante oplossingen kunnen twee voedingen redundant geconfigureerd worden.

Interface-Modul IM 152

Interfacing van de intrinsiek veilige PROFIBUS DP gaat met transmissionrates tot 1,5 Mbit / s via de IM-152 interface module. De IM-152 communiceert zelfstandig met het hogere niveau systeem (PLC of master-systeem). Voor I & M doeleinden (Identificatie & Maintenance), hebben de IM-152 en de elektronica modules een elektronisch typeplaatje. Het is ook mogelijk digitale signalen verwerken die zijn gecodeerd met een tijdstempel. De firmware van de IM-152 kan ook worden opgewaardeerd met een plug-in SIMATIC Micro Memory Card (MMC) of via de bus. De IM-152-interface module en de PROFIBUS-connector kunnen worden verwijderd en vervangen onder gevaarlijke omstandigheden. In fout-tolerante oplossingen, kunnen tot twee IM-152 modules redundant worden geconfigureerd.

Ingang / uitgang-modules

Voor de ET 200iSP zijn 2-kanaals, 4-kanaals en 8-kanaals digitale en analoge ingang / uitgang modules zijn beschikbaar. De digitale en analoge signalen uit het proces zijn gekoppeld aan de ET 200iSP via elektronica modules (EM). Deze elektronica modules bieden ondersteuning bij de aansluiting van HART- proces apparaten. De processignalen worden aangesloten via de terminals van de bijbehorende terminal modules met een schroef-type of veerklem verbinding. Alle EM's zijn ontworpen als EEx i "intrinsiek veilige" modules en kunnen gemakkelijk worden vervangen onder Ex omstandigheden (hot swapping). De output modules hebben een speciale ingang voor fail-safe deactivering:

 • H deactivering (actief hoog)

 • L deactivering (actieve laag)


Externe actuator deactivering is vaak vereist in fabrieken in het geval van evacuatie of een noodsituatie. L deactivering zorgt voor draad-break monitoring. De digitale uitgang modules mogelijk belastingvrij schakelen van de digitale uitgangen.

Digitale elektronische module 2 DO relais

Voor de aansluiting van bepaalde actuatoren zoals magneetventielen, hydraulische kleppen, DC schakelaars en indicatie lampen is vaak een verhoogde belastbaarheid nodig. Om verbinding dergelijke apparaten mogelijk te maken is er een relais module 2 DO relais met twee uitgangen en elk met 2 A uitgangsstroom. De contacten zijn er geen contacten met galvanische isolatie van de voedingsspanning.

19-2-2010 | Author: Name