SINUMERIK 828

Simply compact, Simply perfect, CNC-platform for machine tools

De SINUMERIK 828 familie

De SINUMERIK 828 familie bestaat uit de SINUMERIK 828D BASIC T en BASIC M en de SINUMERIK 828D. Deze laatste is dan weer leverbaar in 2 performance levels. Dankzij deze verscheidenheid aan uitvoeringen is altijd de juiste prijs-prestatie verhouding te selecteren die het best past bij uw machine. De 828 is er voor frezen of voor draaien, in een verticale of een horizontale lay-out van het scherm en het bedienpaneel.


Pure KRACHT

De SINUMERIK 828 is een pure krachtpatser. Ondanks zijn compacte afmetingen, vervult hij alle eisen die gesteld worden aan een CNC-besturing. In de freesuitvoering kunnen horizontale en verticale machines met tot wel 6 assen/spindels aangestuurd worden. Dankzij functionaliteiten als SINUMERIK MDynamics en Advanced Surface is de 828 de perfecte besturing voor vormen en matrijzen bouw. In de draaiuitvoering kunnen maximaal 8 assen/spindels aangestuurd worden. Sub-spil, Y-as en aangedreven gereedschappen zijn daarmee geen enkel probleem voor deze besturing.


Betrouwbaar systeem

De SINUMERIK 828 vormt samen met de SINAMICS S120 servodrives en 1FT7/1FK7 servomotoren een gouden team. Hoogste betrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn kernwoorden geweest bij het ontwerp van dit systeem. Alle componenten zijn bestand tegen ongunstige omgevingsomstandigheden, zoals hoge temperaturen en luchtvochtigheid, stof, vervuiling van het net en stroomuitval. In de besturing bevinden zich geen componenten die vervangen moeten worden, zoals batterijen, ventilatoren of harde schijven.

Hoge nauwkeurigheid en eenvoudig te bedienen

Zoals alle SINUMERIK systemen heeft de SINUMERIK 828 een ingebouwde nauwkeurigheid van 80-bit NANO Floating point. Dit betekent dat door de hele regelkring heen, wordt geinterpoleerd in stappen van een fractie van een nanometer! Dit is van significante invloed op de nauwkeurigheid van de machine. De Advanced Surface technologie zorgt ervoor dat bij een kortere bewerkingstijd, betere oppervlakte kwaliteit bereikt wordt. Deze technologie kan met 1 simpele parameter ingesteld worden.


De 828 besturingen zijn zowel geschikt voor gebruik met CAD-CAM systemen als voor het direct programeren aan de machine. Ze bieden een veelheid aan interface mogelijkheden (Ethernet, USB, RS232, flashkaart) Programeren kan in DIN-ISO, ISO-Dialect, ISO met cyclus ondersteuning (ProgramGuide) en 100% dialoog, ShopMill en ShopTurn. Het feit dat mixes van programeerstijl binnen 1 programma mogelijk zijn, maakt dat de besturing bijzonder eenvoudig te bedienen is.

SINUMERIK OPERATE is de gebruikersvriendelijke bedieners-software van de 828 familie. OPERATE betekent snel, eenvoudig en duidelijik je weg vinden in de besturing. Bewegende hulpbeelden bij het programeren en instellen van de machine, online actieve help-funkties in de besturing en 2D/3D simulatie zijn kenmerkende eigenschappen van deze software.

Speciaal voor de werkplaats beschikt de 828 besturing over een aantal praktische opties. Easy message verstuurd automatisch een SMS bericht indien de machine gereed is met een product, of als een bepaalde storing optreedt. Met Easy Extend kunnen eenvoudig aanvullende componenten zoals een spanentransporteur of een stangenaanvoer bijgeplaatst worden. In de brochures kunt u alles lezen over deze en andere features.

828D Overzicht

Sinumerik 828

828 Basic

PPU240/241

828D

PPU260/261

828D

PPU280/281

Max. aantal assen/spindels

5

8

8

CNC werkgeheugen

1MB

3MB

5MB

Werkgeheugen uitbreidbaar via USB

X

X

X

Max. aantal gereedschappen/snijkanten

80/160

128/256

128/256

Look Ahead (aantal blokken, frezen)

50

100

150

Sinumerik MDynamics

X

X

X

Block Cycle Time (draaien / frezen)

9ms / 3ms

6ms / 2ms

6ms / 1ms

ShopTurn/ShopMill dialoog programeren

X

X

X

80bit NANOfloating point nauwkeurigheid

X

X

X