SINUMERIK 808D

De CNC voor basis draai- en freesmachines

Degelijk en betrouwbaar

Met de Sinumerik 808D is de modernste CNC-techniek nu ook beschikbaar voor basis CNC freesmachines en draaibanken. Zeker bij dit type machine is degelijkheid en betrouwbaarheid uitermate belangrijk. Volledig ingegoten electronica en productie onder stricte Duitse kwaliteitsnormen, garanderen een maximiaal beschikbare besturing. Omdat de SINUMERIK 808D deel uitmaakt van de SINUMERIK familie, is de bediening ervan ongekend eenvoudig en vriendelijk. Met de op de besturing aanwezige help-bestanden en Video-tutorials, kan iedere draaier of frezer direct met de machine aan de slag, maar wordt ook degene die service of inbedrijfname aan de machine moet verrichten snel en volledig ingelicht.


De besturing is Panel-based, zonder slijtage delen als harde-schijven, batterijen, etc.. Het 7,5" LCD bedienscherm heeft een hoge resolutie waardoor alles zeer goed leesbaar is. Communicatie met de buitenwereld is eenvoudig dankzij de USB- en seriele interface aan de voorzijde van het bedienpaneel. Het geheel heeft een beschermingsgraad van IP65 waardoor deze besturing in de meest onvriendelijke omgevingen met vuil en hitte gewoon zijn werk doet. Met het SINAMICS V60 aandrijfsysteem en de 1FL5 Servomotoren wordt een compleet, op uw machine afgestemd, pakket samengesteld.

80-bit NANO floatingpoint precisie

De 808D besturing beschikt over dezelfde nauwkeurige technologie als in de complete SINUMERIK familie toegepast wordt. Dit resulteert in een, zeker in deze klasse, ongekende dynamiek en regelnauwkeurigheid van de besturing.


MDynamics

Het MDynamicspakket levert een optimaal resultaat bij het het frezen van matrijzen en vormen. De baansturing wordt bijzonder intelligent dankzij Advanced Surface met Lookahead. Hiermee bereikt de besturing de hoogst mogelijke bewerkingssnelheden bij gladde en nauwkeurige oppervlakken. Instellen ervan is bijzonder eenvoudig dankzij de High-Speed-Setting cycle. Deze cycle zorgt ervoor dat met slechts 1 parameter, de optimale balans gevonden kan worden tussen oppervlakte kwaliteit, nauwkeurigheid en bewerkingstijd.


808D overzicht

Draaien

Frezen

Max. aantal assen/spindels

4

4

80bit NANOfp nauwkeurigheid

X

X

CNC werkgeheugen

1,25 MByte

1,25MByte

Werkgeheugen uitbreidbaar via USB

X

X

Max. aantal gereedschappen/snijkanten

64/128

64/128

SINUMERIK MDynamics

--

X

Look Ahead

1

50

Rigid Tapping

X

X

Constante snijsnelheid (G96)

X

--