Retrofit

"Machine vervangen ja of nee?"

Dilemma

De beschikbaarheid en kwaliteit van uw machinepark stellen u in staat om aan deze hoge eisen te kunnen voldoen en bovendien concurrerend te blijven. Reden te meer om bijzonder zuinig te zijn op uw machinepark. Helaas is de levensduur van uw verspanende machines niet oneindig, vroeg of laat komt u voor de vraag te staan: " machine vervangen, ja of nee? "

Wanneer de automatisering van uw machine niet langer voldoet, is het niet altijd nodig de complete machine te vervangen. Is de elektronica verouderd en uw machine mechanisch nog in orde, dan is modernisering (retrofit) een prima alternatief.

Machine voor en na een retrofit.

De ideale partner

Siemens beschikt over de kennis en ervaring om een retrofitproject succesvol te realiseren. Dit komt goed van pas bij het bedenken en realiseren van een passende oplossing.

Wij adviseren u graag bij het selecteren van de juiste componenten voor de vervanging van de bestaande CNCbesturing, aandrijvingen, motoren en overige automatisering. Daarnaast verzorgen we in samenspraak met u de (de) montage, de inbedrijfstelling en de projectleiding.

Voordelen

  • Hogere betrouwbaarheid van uw productieproces

  • Hogere productiviteit door minder machinestilstand, lagere omsteltijden en een snellere en gebruiksvriendelijke bewerkingscyclus

  • Verbeterde kwaliteit door de hogere precisie, eenvoudigere bediening en programmering

  • Verzekerd van beschikbare spare parts over een langere termijn

  • Retrofit volgens de nieuwste standaards, ook op het gebied van veiligheid

  • Maatoplossingen voor het vervangen van de besturing of aandrijvingen