Intuïtieve engineering vanaf het begin

Eenvoudig te leren en eenvoudig in gebruik

Taak en gebruiker georiënteerd

  • Snel toegang tot relevante tools

  • Trainingsinspanningen worden verminderd

Aan het begin van een project kunt u kiezen tussen de Portal view, die u begeleidt door alle engineeringstappen en het Project view. De Project view biedt u snel toegang tot de relevante tools. De TIA Portal helpt hierbij nieuwe en ervaren gebruikers zo productief mogelijk.

Uniforme look & feel voor alle editors

Text

  • Snelle en uniforme procedures

  • Kortere engineeringtijd

Het design van de software editors in de TIA Portal is gebaseerd op een standaard layout en een standaard navigatieconcept. De configuratie van hardware, logica programmering, parametrisatie, frequentieregelaars of visualisatie, bevatten allemaal dezelfde faceplates. Deze faceplates zijn ontworpen zodat ze eenvoudig te gebruiken zijn en hierdoor kan tijd en kosten worden bespaard. Functies, instellingen en bibliotheken worden automatisch weergegeven in de meest intuïtieve weergave, ongeacht de gewenste activiteit.

Flexibele layout biedt het optimale werkgebied

  • Duidelijke projectweergave

  • Flexibel inrichten van de schermen

TIA Portal biedt een geavanceerde software architectuur waarbij het design is gebaseerd op een simpel navigatiesysteem. De doordachte ergonomie stelt de hoogst mogelijke efficiëntie en tijdsbesparing zeker. Alle editors zijn overzichtelijk, eenvoudig te gebruiken en individueel naar wens aan te passen. De gebruiker heeft een compleet overzicht van het project, zonder dat er door complexe menu’s en structuren geklikt hoeft te worden.

Grafische weergave van het netwerk en de configuraties

  • Snelle netwerkconfiguratie voor de hele applicatie

  • Eenvoudig grafisch te configureren

Het configureren van de hardware en het beheren van het netwerk gebeurt grafisch via de apparaat- en netwerk weergave. Controllers, HMI Panels, PC’s en drives kunnen met elkaar verbonden worden middels de grafische configuratie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de functionaliteiten zoals drag & drop van variabelen of hardware componenten en het copy & paste van projectonderdelen.