SIMATIC WinCC (TIA Portal) Runtime Software

Meer transparantie voor productie

Omschrijving

Nadat de HMI geconfigureerd is met de WinCC engineeringssoftware, wordt op het HMI doelsysteem (HMI Panel of PC platform) de WinCC runtime software geladen. De runtime functionaliteit wordt bepaald door de functies van het gebruikte HMI Panel, zoals beschikbare datacapaciteit en het aantal functietoetsen. Dit kan uiteraard met diverse opties worden uitgebreid.

Alle HMI functies aan boord
Standaard industriële HMI functionaliteiten zijn onderdeel van de basis uitrusting van het systeem.

 • Grafische visualisatie van de procesreeks en statussen, inclusief dynamische grafieken, staafdiagrammen en meetinstrumenten

 • Bedienen van de machine of de installatie via een individueel configureerbare bedieningsinterface met bijvoorbeeld buttons, switches, etc.

 • Melden en herkennen van events

 • Het loggen van de gemeten waardes en alarmeringen

 • Logboek van actuele proces- en archiefdata

 • Gebruikersadministratie, inclusief rechten


Universele schaalbaarheid

Bij de SIMATIC HMI bedienpanelen is de runtime software aanwezig, afhankelijk van de geselecteerde hardware ontstaan verschillende HMI functionaliteiten en prestatieklassen. Voor PC-platformen zijn er losstaande producten beschikbaar, namelijk: SIMATIC WinCC Runtime Advanced en SIMATIC WinCC Runtime Professional.

 • SIMATIC WinCC Runtime Advanced
  Met 128, 512, 2000 of 4000 PowerTags1 worden de aansturingen met een PC gebaseerde bediening- en monitorsystemen voor single-user systemen afgedekt.

 • SIMATIC WinCC Runtime Professional
  Met 128, 512, 2000, 4000, 8000 of 64000 PowerTags 1 worden bij de PC gebaseerde procesvisualisatie- of SCADA-systemen voor het bedienen en visualiseren van processen, productiewaardes, machines en plants in alle industrieën afgedekt.


Om in te spelen op de groeiende behoefte aan visualisatie, dient dit ten alle tijden uitbreidbaar te zijn, zonder dat er technische comptabiliteitsproblemen optreden of nieuwe configuraties gebouwd moeten worden. Het beschermen van uw investering is dan ook van hoge prioriteit. WinCC biedt deze schaalbaarheid, van kleine single-user oplossingen met Panels tot aan Client/Server oplossingen met een centrale Microsoft SQL server voor het archiveren van data. Met de juiste opties is de Runtime basissysteem naar wens te schalen. Bijvoorbeeld bedienstations met WinCC Smart Server of Client/Server in de buurt van een machine met uitbreidmogelijkheden naar WinCC Runtime Professional.

Powerpacks
Powerpacks bieden de gebruiker de mogelijkheid om zowel de engineeringsoftware en de Runtime-software op elk moment aan te passen naar de toenemende verwachtingen. De Powerpacks voor WinCC Runtime Advanced of WinCC Runtime Professional bieden de gebruiker de mogelijkheid om het aantal bruikbare PowerTags van de Runtime te verhogen.

Notities
1) Alleen procestags, die verbonden zijn aan de controller of andere databronnen via een WinCC communicatiekanaal worden gezien als PowerTag. Tot maximaal 32 alarmeringen of 256 door de gebruiker gedefinieerde analoge alarmeringen kunnen als één PowerTag worden afgeleid. Het koppelen van interne tags zonder proceslinks zijn kostenloos beschikbaar.