SIMATIC WinCC V12 engineeringsoftware in de TIA Portal

HMI Engineering redefined

Omschrijving

SIMATIC WinCC V12 in de Totally Integrated Automation Portal biedt een uniforme gebruikers interface voor het configureren van een basis visualisatie op een operatorpanel tot aan multi user systemen met uitgebreide logging, trending en rapportage mogelijkheden van uw productieproces.

Bovendien is er een optimale integratie met de TIA Portal controller software SIMATIC STEP 7 V12 welke zorgt voor een gemeenschappelijke gebruikersinterface en consistenten data binnen uw project.

Voordelen

  • Innovatieve configuratie interface gebaseerd op de laatste Windows software technologieën

  • Intelligente tools voor grafische configuratie en het verwerken van grote hoeveelheden data

  • Omvattende bibliotheekconcepten voor vrij definieerbare objecten en faceplates


Design en functies

Vergeleken met WinCC flexible (die de afgelopen jaren de engineering standaard was), zal de configuratie-efficiëntie nogmaals toenemen. Met name als TIA componenten zoals SIMATIC S7 controllers deel uitmaken van de automatiseringsoplossing. Het perfecte samenspel met STEP 7 in de TIA Portal vermijdt dubbel werk en garandeert consistente datamanagement. Het engineering framework waarin de softwareproducten geïntegreerd zijn, zorgen voor gestandaardiseerde functionaliteiten – ook op het gebied van visualisatie.

De voordelen voor de gebruiken lopen uiteen van intuïtieve bedieningen dankzij de geïntegreerde intelligente editors tot aan de voordelen van een gedeelde database, die zorgen voor een hoge mate van transparantie en absolute consistentie. Het hergebruiken van functieblokken en faceplates bespaard engineering en verhoogt de kwaliteit van de oplossing. Het is bovendien ook mogelijk om de blokken die in voorgaande projecten ontwikkeld en getest zijn te hergebruiken. Een uitgebreide bibliotheek stelt ze beschikbaar voor nieuwe projecten, ongeacht of het gaat om enkele controllers of grote visualisatieoplossingen.

Perfecte samenwerking in het Engineeringsframework
Het design van de Software-editors in de TIA Portal software bevat een uniform layout en navigatieconcept. De configuratie van hardware, logica programmering, parametrisatie, frequentieregelaars of visualisatie, bevatten allemaal dezelfde faceplates. Deze faceplates zijn ontworpen zodat ze eenvoudig te gebruiken zijn en hierdoor kan tijd en kosten worden bespaard. Functies, instellingen en bibliotheken worden automatisch weergegeven in de meest intuïtieve weergave, ongeacht de gewenste activiteit.

Intelligente tools voor efficiënte configuratie
Tijdbesparend configureren betekent het delegeren van taken. SIMATIC WinCC ondersteunt de projectengineer met wizards voor routinetaken. Ook zijn er een hoop doordachte tools en functies die ervoor zorgen dat de realisatietijd wordt gereduceerd.

Configuratie met libraries en faceplates
Het concept van de bibliotheek binnen TIA Portal is niet gelimiteerd tot de meegeleverde functieblokken en faceplates. Met de TIA Portal is het mogelijk om uit verschillende delen van de engineeringobjecten een eigen bibliotheek samen te stellen, die weer hergebruikt kan worden. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat complete configuraties van verschillende machines en installaties centraal worden opgeslagen op een server. Volledig ontwikkelde componenten, bewaarde projectdata en oudere projectversies kunnen op elk moment weer worden gebruikt. De engineeringkwaliteit van een getest programma wordt in alle toekomstige projecten toegepast.

Engineering – uitbreidbaar, meertalig en toekomstgericht
Of er nu klant specifieke scripts geïntegreerd dienen te worden, meertalige applicaties ontwikkeld moeten worden of dat grote hoeveelheden data moet importeren of exporteren, in al deze voorbeelden bewijst de engineeringsoftware van WinCC dat het open, flexibel en toekomstgericht is.