Opties voor SIMATIC WinCC in de TIA Portal

Op maat gemaakte functionaliteiten

Omschrijving

De SIMATIC Panels zoals de PC gebaseerde HMI oplossingen met WinCC Runtime Advanced en WinCC Runtime Professional beschikken over de meest benodigde functionaliteiten voor het bedienen en monitoren van machines en installaties. Voor een uitgebreid takenpakket kunnen extra functionaliteiten worden aangeschaft.

Overzicht opties per systeem:


1) 500 logging Tags zijn onderdeel van WinCC Runtime Professional
2) De SIMATIC Logon functionaliteit is onderdeel van WinCC Runtime Professional

De Runtime opties van WinCC Runtime Advance en WinCC Runtime Professional kunnen met klantspecifieke controls worden uitgebreid. Voor het ontwikkelen van controls is WinCC Control Development benodigd.

Overzicht van beschikbare opties:

WinCC Logging
Voor het loggen van procesdata en alarmeringen. Het analyseren van de gearchiveerde data biedt informatie over het verloop van de processen in het bedrijf.
Meer informatie over WinCC Logging

WinCC Recipes
Voor recepten worden bijvoorbeeld machineparameters en productiedata samengevoegd en naar de controller gestuurd om zo de productie van een ander product te starten. Met WinCC Recipes kunnen recepten worden opgeslagen en op elk gewenst moment worden geladen.
Meer informatie over winCC Recipes

WinCC Audit
WinCC Audit verlicht het bouwen van machines voor branches met validatie verplichting, omdat belangrijke functionaliteiten voor het uitvoeren van deze taken al standaard uitgevoerd worden. WinCC Audit logt alle GMP-relevante veranderingen en operator acties in Audit Trials.
Meer informatie over WinCC Audit

WinCC Sm@rtServer
WinCC Sm@rtServer biedt de mogelijkheid om op afstand de SIMATIC HMI-systemen te bedienen en te monitoren via industrial Ethernet, bijvoorbeeld via Intranet/Internet.
Meer informatie over WinCC Sm@rtserver

WinCC Server / WinCC Client
Met de hulp van WinCC Server en WinCC Client kunnen meerdere bedien- en monitor-stations in een netwerk met automatiseringssystemen worden gecoördineerd.
Meer informatie over WinCC Server / WinCC Client

WinCC WebNavigator
De WinCC WebNavigator biedt de mogelijkheid om een installatie op afstand te bedienen en te monitoren via internet of intranet van een bedrijf, zonder dat er veranderingen doorgevoerd dienen te worden aan het WinCC Project.
Meer informatie over WinCC WebNavigator

WinCC DataMonitor
De WinCC DataMonitor wordt gebruikt voor het weergeven, analyseren, evalueren en verspreiden van proces statussen, historische data en alarmeringen van de procesdatabase.
Meer informatie over WinCC DataMonitor