Simatic Batch

Toepassing

SIMATIC Batch - flexibiliteit is vanzelfsprekendIedere moderne procesplant is tegenwoordig flexibel in te zetten voor diverse producten. De productiekennis ligt opgeslagen in de recepten en afloopsequenties. Dit maakt het mogelijk flexibel en economisch te produceren. SIMATIC Batch realiseert een flexibele en economische aansturing van uw plant.

Simatic PCS 7 is eenvoudig uit te breiden voor Batch toepassingen gebaseerd op ISA-88

Onafhankelijke recepten

Recepten worden plant-onafhankelijk geschreven, waardoor slechts één recept volstaat om meerdere vergelijkbare sub-plants aan te sturen. Een recept mag enkelvoudig of hierarchisch opgebouwd zijn. De toewijzing van een receptafloop aan een subplant kan op diverse strategiën gebaseerd zijn, wat enorme kostenbesparingen met zich mee brengt.

Verbeter de efficientie van uw batch proces met een flexibel recept in Simatic Batch

Eigenschappen

ISA-88 integratie binnen PCS 7

SIMATIC Batch is volledig ISA-88 (S88.01) gebaseerd en volledig geïntegreerd binnen de PCS 7 plantstructuur. Hierdoor hoeft de structuur niet nogmaals ingegeven te worden in een andere omgeving waardoor de kans op fouten verkleint wordt en efficienter gewerkt kan worden. Ook op visualisatie en gebruikersniveau is SIMATIC Batch volledig geintegreerd in PCS 7, waardoor een duidelijk centraal gebruikersbeheer mogelijk is en eenvoudige Batch bediening vanuit de Operator Station vanzelfsprekend is. De volledige batchafloop is visueel te volgen en te beïnvloeden. Batchplanning, receptbeheer en rapportage kunnen desgewenst binnen hetzelfde systeem toegepast worden, maar ook verspreid worden over diverse gebruikers. De Batchserver mag geïntegreerd worden in een OS-server of als losse server geplaatst worden, waarbij een redundante Batchserver tot de mogelijkheden behoort.

Uw voordeel

SIMATIC Batch realiseert een flexibele en economische aansturing van uw plant.

  • Eenvoudig, handig en standaard-conforme automatisering

  • flexibele productie

  • Kortere "Time to market" door het minimaliseren van techniek en validatie inspanning

  • Geoptimaliseerd in de efficiëntie

  • Lagere kosten als gevolg van traceerbare veranderingen van recepten

  • Geen aangepaste interfaces nodig

  • Continu alarm en bericht concept        

  • Eenvoudig kwaliteitsmanagement en validatie


2-3-2010 | Author: Welschen