Procesveiligheid

Toepassing

SIMATIC PCS 7 is zowel failsafe systeem als hoogbeschikbaar faulttolerant systeem. Dit geheel gecertificeerd volgens internationale normering zoals o.a. IEC 61508 (SIL 3) en IEC 61511, maar ook ISA-S84, NFPA 85 en EN54. De veiligheidsfunctionaliteit is geïntegreerd in het gehele systeem, zowel op controller, bus en IO niveau, als in de SIMATIC PCS 7 engineering en visualsatie software.

Procesveiligheid is geintegreerd onderdeel van Simatic PCS 7

Eigenschappen

In de SIMATIC S7-400 FH controllers is veiligheid geïntegreerd in de dubbele processor van de controller. Eén enkele controller volstaat als SIL 3 oplossing en is middels redundantie hoogbeschikbaar en faulttolerant te maken, met behoud van SIL 3 functionaliteit. Hierdoor is het systeem veiliger én betrouwbaarder dan een triple oplossing. Ook de Profibus en Failsafe IO kaarten zijn verhoogd beschikbaar te maken en kunnen 2oo3 signalen verwerken. De safety functionaliteit is te programmeren middels CFC en Safety matrix.

Simatic PCS 7 is zowel failsafe als fault-tolerant op te bouwen, of als combinatie daarvan

U beslist zelf tot welk niveau u integratie of interfacing wenst tussen Process Control en Safety

SIMATIC Safety voor Procesveiligheid biedt een uitgebreid aanbod van veilige, fault tolerant en hoge beschikbaarheid producten voor de procesindustrie. Alle systeemcomponenten zijn gecertificeerd door TÜV volgens IEC 61508 tot SIL 3 en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen klasse voor proces-toepassingen. De veiligheid geïnstrumenteerd systeem van Siemens omvat veilig controllers, veilige bussystemen en I/O-apparaten als veilig instrumentatie, bijvoorbeeld voor drukmeting. Safety Integrated kan worden gebruikt voor de uitvoering flexibel, modulair en geïntegreerde oplossingen voor de proces-en productie-industrie. Safety Integrated for Process Automation biedt optimale integratie van de veiligheid geïnstrumenteerd systeem in het proces controle systeem: Het basis process control system (BPCS) en veiligheid geïnstrumenteerde systeem zijn gebaseerd op gedeelde hardware. De modulariteit en flexibiliteit van de veiligheid van geïntegreerde vergunning individuele definitie van de mate van integratie. De fundamentele proces controle functies kunnen worden uitgevoerd in een controller (automatisering systeem) of in aparte controllers.

Ieder component is actief redundant te maken tot 2oo3 toe, ongeacht het niveau in de configuratie, van sensor tot MES

Middels de moderne software oplossingen is het mogelijk rechtstreeks uw risico inventarisatie in te voeren middels Cause & Effect Matrix en deze één op één in uw engineering en visualisatie over te nemen. Zonder verder programmeerwerk. Ter vereenvoudiging van uw Safety Life Cycle Management is het mogelijk de resultaten van de Exida ExSILentia tool te importeren in de Safety Matrix. SIMATIC PCS 7 biedt u hiermee de tools om uw veiligheidsprocedures vergaand te vereenvoudigen.

Ontwerp uw logica zoals u funtionele veiligheid ontwerpt; middels Cause- en Effect diagram

Alle Safety Matrix informatie wordt live aangeboden in het SIMATIC PCS 7 Operator Station. De plant operator krijgt hierdoor een volledig overzicht van alle safety gerelateerde informatie.

Automatisch volledig overzicht voor de Operator: De Safety Matrix wordt standaard live weergegeven

Uw voordeel

  • Homogene integratie van veiligheid-engineering in het proces controlesysteem

  • Uitvoering van basisfuncties proces controle en veiligheid functies in een enkele controller

  • veiligheidsniveau SIL 3, AK 6 met een enkele CPU

  • Standaard en veiligheid van de communicatie tussen de controllers en I/O op een gemeenschappelijk veldbus

  • Geen aparte veiligheid bus nodig

  • Geïntegreerde data management voor fundamenteel proces controle en veiligheid


3-3-2010 | Author: Welschen