Engineering System

Toepassing

De SIMATIC Manager is de kern van elk SIMATIC PCS 7 project. Het is een platform voor de integratie van de Engineering Toolset en project basis voor het hele systeem. Het SIMATIC PCS 7 project wordt gecreëerd, beheerd, gearchiveerd en gedocumenteerd in één plaats. U kunt meerdere PCS 7 projecten beheren binnen de SIMATIC Manager.

Het PCS 7 engineering systeem omvat alle facetten die van belang zijn bij het onderhoud van uw DCS applicatie

Eigenschappen

Gedistribueerd werken tijdens de engineering fase kan het ontwerp aanzienlijk verkorten. SIMATIC PCS 7 biedt verschillende mogelijkheden: Met wat bekend staat als "concurrent engineering", kunnen meerdere projectengineers op hetzelfde moment aan een project werken zonder dit project te hoeven verdelen. SIMATIC Manager draagt zorg voor consistentie, versiebeheer, changemanagement, librarybeheer en security. SIMATIC Manager is tevens uitermate geschikt voor Multi-project Engineering. Een productieplant wordt volgens de technologische gezichtspunten verdeeld in verschillende projecten. Individuele projecten kunnen op elk moment worden toegevoegd aan of verwijderd uit een multi-project, waarbij de onderlinge samenhang en consistentie gewaarborgd blijft.

Access Control & change management

In combinatie met de gedetailleerde aanduidingen in het change log, kan gebruikersbeheer en toegangsbeveiliging worden geïntegreerd in het engineering-systeem. Met SIMATIC LOGON wordt de bediener van de installatie uitstekend ondersteund bij de verificatie van eventuele wijzigingen. De toegangscontrole voor de engineering omgeving zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers wijzigingen in de configuratie kunnen maken. Dit is bepalend voor het voldoen aan speciale industrie specifieke eisen, zoals de FDA 21 CFR Part 11 of GAMP. De Version Cross Manager toont voor het doorvoeren van de wijziging in het systeem eerst het exacte verschil met de actieve versie die in de fabriek draait. De Version Cross Manager kan ook worden gebruikt voor de uitwisseling van informatie met CAX systemen op basis van XML-formaat.


De Import / Export Assistant (IEA) is een doeltreffend onderdeel van PCS 7 voor de structurele bulkengineering van massa gegevens. Het ondersteunt het meervoudige gebruik van proces-tag types (library typicals) en proces modellen. Reeds geconfigureerde plant gegevens, zoals lijsten proces tags met specificaties kunnen worden ingevoerd in het engineering-systeem en wordt gebruikt voor de automatische creatie van het proces tags en HMI.

De Advanced Process Library (APL) is een verdere ontwikkeling van de SIMATIC PCS 7 Standard Library. Het bevat de huidige NAMUR aanbevelingen en PNO specificaties en biedt de gebruiker uitgebreide controle functies. Deze oplossingen kunnen ook worden gebruikt om regeltechniek functies te implementeren in kleine en middelgrote installaties. De APL bibliotheek draagt zorg voor een eenvoudige adoptie van klantstandaarden. De APL bibliotheek laat zich eenvoudig middels parameters configureren zodat het gewenste gedrag zonder programmeerwijzigingen bereikt wordt. De APL is standaard onderdeel van PCS 7 vanaf versie V7.1.


SIMATIC PDM (Process Device Manager) is een universele, vendor-neutrale tool voor configuratie, parametrering, inbedrijfstelling, diagnostiek en service van intelligente veldapparatuur (sensoren en actuatoren) en componenten, zoals remote I / Os, multiplexers en PLC controllers. Met de SIMATIC PDM-software kunt u meer dan 1300 instrumenten bewerken van Siemens en en andere fabrikanten met behulp van een homogene gebruikersinterface. Het display van het apparaat, parameters en functies is uniform voor alle ondersteunde apparaten en onafhankelijk van hun communicatie-verbinding. SIMATIC PDM is de meest krachtige open device manager in de wereldmarkt. Nieuwe instrumeten kunnen worden geïntegreerd door simpelweg de ASCII  beschrijvingen (EDD) te importeren in SIMATIC PDM.

Ieder instrument in uw productie plant is eenvoudig te bereiken vanuit de PCS 7 Maintenance Station. Deze zorgt voor actief alarmmanagement van Asset informatie. Vanuit hier is transparant in te zoomen tot in het instrument middels SIMATIC PDM.

Uw voordeel

  • Centrale multi-user en multi-project toegang tot de gehele plant

  • Object gebaseerd op basis van configureerbare bibliotheek elementen

  • Te beheren op wijzigingen en gebruikers toegang conform 21 CFR part 11

  • Bulk import tools voor consitente project engineering

  • Plant hierarchie opbouw volgens ISA-88 standaard inbegrepen

  • Process Object View om overzichtelijk vele parameters tegelijk te wijzigen

  • Volledig geintegreerde Configuratie, Architectuur, Programmering en Visualisatie

  • Integratie van Simatic Batch, Simatic Process Safety, Simatic Route Control en IT Security


30-7-2010 | Author: Welschen