Automation system

Toepassing

Het SIMATIC PCS 7 proces control systeem biedt een breed scala van automatiseringssystemen met de juiste prestaties voor uw toepassing. De automatiseringssystemen worden gekenmerkt door hun hoge mate van flexibiliteit. Ze zijn schaalbaar en verkrijgbaar in verschillende klassen van veiligheid en beschikbaarheid - gaande van de relatief goedkope standaard oplossing voor kleine en middelgrote plants tot aan redundante systemen voor grote productie-installaties.


Diverse automatiseringssystemen met gedifferentieerde prijs-prestatieverhouding zijn beschikbaar voor de gebruiker op controller niveau. De  modulaire automatiseringssystemen van de SIMATIC S7-400 serie zijn ingedeeld als:

  • Compact systemen

  • Standaard modulaire automatiseringssystemen

  • Hoge beschikbaarheid automatiseringssystemen

  • Safety-gerelateerde automatiseringssystemen

Eigenschappen

Hoge beschikbaarheid controllers van het type SIMATIC S7-400H zijn uitgerust met twee H-CPU's. In het geval van een storing in het master-systeem schakelt het systeem over naar het stand-by-station. Het is geschikt voor hoge beschikbaarheid met hot-standby-eisen (processen met omschakeltijden van minder dan 100 msec). Hoge beschikbaarheid automatiseringsystemen zijn ontworpen om het risico van productie stilstandstijden en lange opstarttijden te beperken.

Fail-safe automation systemen worden gebruikt voor kritische toepassingen waarbij fouten menselijk leven in gevaar brengen of leiden tot schade aan de installatie of het milieu. In interactie met de fail-safe F modules of de gedistribueerde I/O-systemen SIMATIC ET 200 of rechtstreeks via fail-safe-sensoren aangesloten via veldbus, de F/FH systemen zijn SIL 3 gecertificeerd volgens IEC 61508 / IEC 61511. Uniek aan de SIMATIC PCS 7 failsafe controller is dat SIL 3 certificering van toepassing is per controller, welke voor bedrijfsbeschikbaarheid voor zien kan worden van een redundante partner als Hoogbeschikbaar systeem. Ook bij afschakeling van de redundante partner blijft de failsafe controller SIL 3 gecertificeerd, waardoor degradatie in veiligheidsclasse voorkomen wordt en de installatie in bedrijf mag blijven.

Compact systemen

De SIMATIC PCS 7 AS RTX behoort tot de Compact systemen van process control system SIMATIC PCS 7: Het is een automatiseringssysteem gebaseerd op embedded software in de vorm van een AS runtime-systeem. Het stevige en compacte automatisering systeem op basis van SIMATIC Microbox PC 427B is ontworpen voor 24-uurs continu onderhoudsvrije werking bij omgevingstemperatuur tot 55° C. Indrukwekkend is vooral de snelle verwerking van het programma in de software-controller en het feit dat het zowel trillings-en schokbestendig, omdat het niet beschikt over een ventilator of roterend opslagmedium. Deze kenmerken en de compacte afmetingen van het SIMATIC PCS 7 AS RTX maken het de perfecte alternatief voor de standaard automatiseringssystemen van de SIMATIC S7-400 serie. Het is bij uitstek geschikt voor gedistribueerde installatie dicht bij de fabriek, voor Package Units en voor installaties met grote gedistribueerde infrastructuur. De talrijke gebieden van de toepassing van de nieuwe controller variëren van de levensmiddelen-, cosmetica-en consumptiegoederen-branche aan bedrijfstakken zoals de farmaceutische en water / afvalwater.

Uw voordeel

  • Modulair en verschaalbaar van 30 tot 3000 Process Objecten

  • Ventilatorloos

  • Uitvoering als Compact, Modulair, Hoogbeschikbaar en/of SIL 3

  • Tien Vaste loopscantijden instelbaar van 1 ms tot 2 sec

  • Eventdriven communicatie en CPU based eventdriven Alarmering

  • Configuratie, applicatie en firmware tijdens bedrijf te wijzigen


10-2-2010 | Author: Welschen