SIMATIC HMI Mobile Panels 2e generatie

De tweede generatie SIMATIC HMI Mobile Panels bieden nu nog meer prestatie, flexibiliteit, comfort en kwaliteit, maar ook maken ze het bedienen en monitoren nog veiliger en efficiënter.

Ontdek de voordelen van de nieuwe SIMATIC HMI Mobile Panels.


Controle en veiligheid in uw handen

Verkrijgbaar in 4, 7 of als 9 inch schermdiagonaal en bekabeld met PROFINET brengen de SIMATIC HMI Mobile Panels 2e generatie de functionaliteiten en prestatie van SIMATIC HMI Comfort Panels naar de mobiele applicatie. De gebruiker heeft meer flexibiliteit en gemak. Gekenmerkt met een 16:9 beeldverhouding en 16 miljoen kleuren, het briljante breedbeeld scherm verzorgt een heldere en gedetailleerde visualisatie. De WinCC engineering tool in de TIA Portal met de nieuwe en innovatieve style editor zorgt voor efficiënte configuratie en optimale controle binnen uw eigen huisstijl. Ook de unieke verlichte NOODSTOP knop, de enable switch en de flexibele analyse mogelijkheden van deze veiligheidselementen zorgen voor de integratie van besturing met veiligheid architectuur. Ze zijn ideaal geschikt voor kleine machines, nemen weinig ruimte in beslag en de compacte aansluitbox is gemakkelijk op de schakelkast te monteren.

Briljant breedbeeldscherm

Met een 16:9 beeldverhouding biedt dit scherm een helder, scherp en detailrijke weergave, 16 miljoen kleuren en ongeveer 40% meer weergavegebied zorgen voor een duidelijke visualisatie van zelfs complexe operationele schermen en grafieken. Dimbaar tot 100%, de helderheid van het display kan worden aangepast voor alle soorten omgevingen.

Efficiënte configuratie

De 2e generatie Mobile Panels hebben dezelfde beeldverhouding en resolutie als de Comfort Panels. Met behulp van de WinCC engineering tool binnen TIA Portal zijn de bedieningsschermen gemakkelijk geconfigureerd zowel voor de stationaire als de mobiele toepassingen. Gebruikers hoeven in de TIA Portal simpelweg het nieuwe Mobile Panel te selecteren. De configuratie kan vervolgens worden uitgebreid met specifieke functies voor mobiele gebruik. De nieuwe style editor biedt een extra voordeel, u kunt eenvoudig uw huisstijl integreren met de besturingselement voor een centraal beheer.

Unieke safety oplossingen

De variant met de NOODSTOP knop aan de bovenkant en enable switch aan de achterkant biedt een flexibele veiligheidoplossing aan. Alleen als de NOODSTOP knop aangesloten is op de aansluitbox die geïntegreerd is met een veiligheidscircuit is deze geactiveerd en brandt rood. Het nieuwe apparaat ondersteunt de analyse van veiligheidselementen met behulp van permanent bekabelde veiligheidsrelais (bijvoorbeeld SIRIUS), fail-safe I/O’s (bijvoorbeeld SIMATIC ET 200) evenals PROFIsafe met fail-safe controllers van de SIMATIC S7 familie (bijvoorbeeld SIMATIC S7-1500F).

Compacte connectie

De nieuwe compacte aansluitbox vereist slechts een derde van de ruimte van conventionele aansluitboxen. Het is gemakkelijk gemonteerd aan de buitenzijde van de schakelkast en volledig bekabeld aan de binnenzijde. De aansluitbox kan overal worden geplaatst op de machine of in de fabriek, waardoor de Mobile Panel voor de gebruiker ideaal gepositioneerd kan worden.

Technische specificatie

KTP400 (F)
Mobile

KTP700 (F)
Mobile

KTP900 (F)
Mobile

Hardware

Software functions