HMI Panel migratie

Makkelijk overstappen van oud naar nieuw

HMI innovaties

Vergeleken met oudere generaties, bieden de nieuwe HMI Panels de meest actuele display technologie met meer kleuren en hoge resoluties. Krachtige processors en meer RAM zorgen voor snelle verwerking van grotere hoeveelheid data en voegen meer functionaliteit toe aan de applicatie.

De naadloze integratie van alle SIMATIC hardware en software componenten bieden snelle en zeer efficiente HMI oplossingen. Uw voordelen:

  • Innovatieve control concepten met consistente state-of-the-art HMI device families.

  • Innovatieve styles van bedieningselementen voor klantenspecifiek machine ontwerp.

  • Krachtige service concepten met geminimaliseerde downtimes en kosten door bijvoorbeeld innovatieve features zoals geintegreerde diagnose of energie efficientie.

  • Geintegreerde configuratie met WinCC (TIA Portal) en SIMATIC Manager voor alle controllers


HMI Migratie support

Om de overstap naar de nieuwe HMI Panels makkelijk te maken is er uitgebreide informatie beschikbaar op onze service & support webpagina’s zoals handleidingen, voorbeelden en FAQ’s.


Gecombineerde configuratie met STEP7 V5.x en WinCC TIA Portal V13

De nieuwe generatie HMI Panels kunnen uitsluitend geconfigureerd worden in WinCC TIA Portal.  De TIA Portal biedt de mogelijkheid om een PLC programma en de HMI Panel configuratie binnen de zelfde user interface uit te voeren. Echter is het in sommige gevallen nodig om het PLC programma in STEP 7 V5 te maken en de HMI Panel Configuratie met WinCC TIA Portal vanwege technische of klantspecifieke redenen.
In TIA Portal V13 kan een Device Proxy PLC aan het project toegevoegd worden die direct kan toegrijpen op de plc data in STEP 7 manager zoals symbolen, databouwstenen en “Alarm_S”, “Alarm_D” en “SFM” meldingen. Deze functionaliteit kan vergeleken worden met een geïntegreerd WinCC flexible project in SIMATIC Manager.

6-5-2014 | Author: Name